Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 20:48 2 766 0

Tомас Мюлер счупи клубен рекорд при убедителна победа на Байерн (Мюнхен)

  • томас мюлер-
  • герд мюлер-
  • сеп майер-
  • оливер кан-
  • байерн мюнхен

Задмина Герд Мюлер по официални двубои, но пред него остават Сеп Майер и Оливер Кан

Tомас Мюлер счупи клубен рекорд при убедителна победа на Байерн (Мюнхен) - 1
Снимка: БГНЕС

Tомас Мюлер счупи клубен рекорд при убедителна победа на Байерн (Мюнхен) при успеха с 3:0 над намиращия се в долната половина на класирането в Бундеслигата отбор на Бохум. Той вкара първия гол за успеха, а баварците остават еднолично на върха с 43 точки след 20 кръга.

Капитанът на Байерн пресече пас назад, излезе сам срещу вратаря Мануел Рийман и откри резултата в 41-ата минута. За него това беше достатъчно и на почивката беше заменен от младия канадски талант Алфонсо Дейвис, но и заради евентуална контузия. Вестник Билд написа, че става дума за разтежение от вътрешната страна на бедрото, което ще се проверява в следващите дни от лекарите. За Мюлер днешният мач беше под номер 428 в Бундеслигата, с който изпреварва Герд Мюлер като полевия играч с най-много официални двубои. Пред него обаче остават двамата легендарни вратари Сеп Майер с 473 мача и Оливер Кан с 429.

2:0 можеше да стане още преди почивката, когато Леон Горецка изненадващо прати топката в аут. Тя дойде при него след отбиване на вратаря Рийман, който отрази друг удар с глава, но на Матайс де Лихт. През второто полувреме Кингсли Коман покачи на 2:0 след комбинация с Джамал Мусиала, а крайният резултат оформи Серж Гнабри в 73-ата минута от дузпа. Наказателният удар беше изработен от Гнабри, който беше повален в пеналта от Сейджу Джанко.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА