12 Февруари, 2023 13:31 3 529 9

Млад футболист шокира как е оцелял в руините 94 часа, не заспивал и ял

  • аднан мухамет коркут-
  • газиентепспор-
  • футбол-
  • турция-
  • земетресение

17-годишен играч на Газиантеп с невероятна история до идването на спасителите

Млад футболист шокира как е оцелял в руините 94 часа, не заспивал и ял - 1
Кадър: TRT Haber

Младият футболист на Газиантеп Аднан Мухамет Коркут разказа как се е спасил под руините след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия в началото на седмицата. Спасителни екипи стигнаха до него след 94 часа издирване, а 17-годишният футболист сподели, че е оцелял, след като е ял цветята, отглеждани от майка му в апартамента на срутила се пететажна сграда, предава blitz.bg/sport.

"Лежах сред руините в хола. Беше студено, затова се покрих с одеяло, за да се стопля. Краката ми замръзнаха. Не знаех къде е телефонът ми и го намерих, когато алармата се включи. Тогава настроих алармата да звъни на всеки 25 минути, за да не заспя. Отчаяно чаках спасителите и изведнъж отвън се чуха гласове. Имаме малко кученце, тогава го чух да лае. Лаят му стигна до спасителя, но не и моят глас, не ме чуха", обяснява драмата, през която е минал Аднан. "Стомахът ми беше празен. Ядох цветя, които майка ми отгледа, за да напълня стомаха ми. Бях много жаден. Опитвах се да издам звук за последен път... Тогава взех пръчка и ударих по тавана, пръчката се счупи... не можех да говоря, но слава Богу, тогава видях светлина от дупка в далечината и хора, които ме викаха. Попитаха ме дали мога да стигна до този изход, но беше невъзможно. Тогава изчакахме пет часа да разделят малко отломките и аз пропълзях до тях", разказа Коркут пред турския вестник "Хюриет".

Броят на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия достигна най-малко 24 000, съобщиха местните власти. Само в Турция броят на жертвите се е увеличил до най-малко 20 665, според министерството за управление на бедствия и извънредни ситуации.

Голям брой спасители са на терен и сред руините в Турция и Сирия изваждат оцелели, а сред доброволците има известни личности и спортисти. Един от тях е известният германец Щефан Кунц, в момента треньор на турския национален отбор по футбол. Той помага в местен магазин, работейки на една от касите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдее

    3 24 Отговор
    Почнаха лакърдийте, ако не спиш 4 денонощия, земетресение не ти трябва
  • 2 Браво ,

    38 0 Отговор
    момче ! Бъди живо и здраво , и все така силно !
  • 3 Мнение

    20 1 Отговор
    Днес гледах репортаж и показаха сгради близнаци,които са строени по един и същи начин като едната е рухнала,а другата е останала невредима.Явно не е от начина на строеж...някои Бог ги е пазил.Това дете също.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мани мани

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    пазил, таратанци! остай го ти бог! точно тва сега са доказателства, поредни, че са важни само грешките ни! правим всекидневно по сумати грешки - едни са дребни, невлияещи почти за нищо, но напрайш ли голяма, то мое си е фатална!
    грешки при строителството, грешки, грешки, грешни сме си ... оттам си патим ... господ дава живот, живота си го има вечно - вечен си е навсякъде, но нас тва кво ни грее?! бог си е бог и толкоз ... господ не би направил следното: жена там да ражда, родила у дома си, още пъпната връв не са срязали с мъжа си ... и хоп земетръс 8 степен, земята се разделя ... мъжът и жената грешни ли са, незнам, но умират ... намират само новороденото бебче до майката с още неотрязaна пъпна връв ... бeги от тука с тоз БОГ! нищо свято и божествено няма тук! бог е някъде другаде! не и тук! анaтемa на такъв бог! и никъде нищо не е писано! така било писано, хех, къде вa?! остайте тия тъпaклaми с бог тва, бог онва! свеждайте всекидневните си грешки до 0 и ще сте си ОК ... ама е невъзможно!

    Коментиран от #8

  • 6 мани мани

    2 4 Отговор
    защо се намесва бог в такива драми?! никой не ни е виновен за некадърността, алчността и грешките ни! спестили от строенето, знаейки, че е земетръсен район ... построили сумати етажи ... грешки, тва е! са си патят от глупостта и грешките! бог там няма! има глупост! има грешки! грешки! едни ги бил спасил бог, а другите не :) глупости! просто стечения на обстоятелствата в силно неконтролируем хаос! всичко е хаос сред жалка подреденост, привидна такава подредба всевишна ... сред многото хаос и враждебна среда има лъжовна подредба и малко сигурност ...
  • 7 електрошок

    1 6 Отговор
    94 часа не Е спал и НЕ Е ял. НЕ ЗАСПИ-ВАЙ! ТИ СИ ГОЛЯМ МЪЖ,НЕ ЗАС-ПИ-ВАЙ!
  • 8 Въпрос?

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    А как ще обясниш това с двете еднакви сгради,които са строени от едни и същи , една до друга са и едната се срива напълно,а другата остава непокътната?
    В интерес на истината никой не ги е карал насила да купуват имоти в земетръсен район,а такова земетресение се случва веднъж на 1000 г.
    Гледай с шайката си от СеРеУ да не им докарате на турците гражданска война,защото вече няма място за бежанци...Аман от вашите интриги и сатанизъм!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Относно двете сгради Близнаци

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос?":

    На падналата сграда са премахнати две мисля че беше носещи колони за да се вкарвт автомобили. Партера ѝ е бил автосалон. Най вероятно и затова пада...