Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 18:58 732 3

Ботев (Враца) взе точка на “Лаута“

  • локо пловдив-
  • ботев враца-
  • лаута-
  • мач-
  • футбол

Официално бе открита новата трибуна „Бесика“

Ботев (Враца) взе точка на “Лаута“ - 1
Снимка: ПФК Локо Пд

Локо (Пд) и Ботев (Враца) завършиха наравно 0:0 в мач от 19-ия кръг на футболната Първа лига. Двубоят се игра на „Лаута“ и с него официално бе открита новата трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“. Феновете на пловдивчани отбелязаха събитието със специална хореография и заря, която пуснаха в средата на второто полувреме, предава БТА.

Домакините започнаха по-активно срещата и в 17-ата минута „смърфовете“ разгърнаха добра многоходова комбинация, при която Димитър Илиев се освободи отдясно в наказателното поле и подаде по земя към Витанов, който остави за Дион, белгиецът стреля, но бранител на гостите блокира неговия шут. При добавката Илиев реализира в опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада на капитана на „черно-белите“.

В 29-ата минута играчите на Александър Томаш имаха претенции за дузпа, когато удар на Денислав Александров бе блокиран от Меси Биатумусока и останаха съмнения за игра с ръка на бранителя на Ботев (Враца), но след намеса на системата ВАР главният съдия Станислав Тодоров не отсъди наказателен удар.

В 38-ата минута Браян Переа стреля опасно от границата на наказателното поле, но Динко Хоркаш изби в корнер. Четири минути по-късно хърватският страж на Локомотив отново се намеси след точен изстрел на Стефан Гаврилов и така почивката дойде при нулево равенство.

Втората част започна с опасно положение за Ботев (Враца). Малко преди да измине час игра Браян Переа опита удар от границата на наказателното поле, топката рикошира в крак на бранител на домакините и прехвърли излезлия напред Динко Хоркаш, но вратарят на „смърфовете“ успя да се върне навреме и да избие в корнер.

Последваха силни минути за Локомотив. Бабакар Дион бе изведен зад защитата на Ботев (Враца), но завършващият удар на белгиеца бе слаб и Красимир Костов улови. Малко след това Димитър Илиев стреля над напречната греда от дистанция, а влезлият като резерва Джовани отново принуди Костов да се намесва след далечен шут.

В 83-ата минута Ивайло Димитров също пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но и той не намери целта и така двата тима поделиха точките.
Мачове от 19-ия кръг на efbet Лига:
Ботев (Пловдив) - Локомотив (София) - 0:0
ЦСКА 1948 - Хебър (Пазарджик) 2:0
Левски - Черно море 0:1
Спартак (Вн) - Лудогорец 1:2
Септември (София) – Арда 0:1
Берое - ЦСКА-София 1:4
Локо (Пд) - Ботев (Вр) 0:0

В понеделник:
Славия - Пирин (Благоевград)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Истинския Ботев,

    2 2 Отговор
    локото нямаше да вземе и толкова
  • 2 доматево

    1 0 Отговор
    на копнежа ток ще има ли
  • 3 Сотир

    0 0 Отговор
    Къв е тоз навес на снимката?