Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 19:40 2 519 13

Валери Божинов пристигна в Добрич и направи първа тренировка за Добруджа (ВИДЕО)

  • валери божинов-
  • футбол-
  • добруджа-
  • сашо ангелов

Бившият национал на България ще се опита бързо да влезе във форма и да се завърне в игра, а освен това той влиза в треньорския щаб на старши треньора Сашо Ангелов

Валери Божинов пристигна в Добрич и направи първа тренировка за Добруджа (ВИДЕО) - 1

Бившият футболист на „Фиорентина“, „Ювентус“, „Манчестър Сити“, „Спортинг“ и „Левски“ Валери Божинов днес пристигна в Добрич и направи първа тренировка с „Добруджа“.

Бившият национал на България ще се опита бързо да влезе във форма и да се завърне в игра, а освен това той влиза в треньорския щаб на старши треньора Сашо Ангелов. Тук съм да помогна по всякакъв начин на отбора с опита, който имам, сподели за медийна група „Добруджа“ Валери Божинов.

„Тук съм да помогна с каквото мога, а не да заема мястото на някое младо момче. Дали ще помагам вътре на терена или отвън него е въпрос на договорка и разговори с треньора. За да влезе да играе, един футболист трябва да е подготвен на 100% физически и психически, а също и кондиционно. Със сигурност все още ми се иска да съм на терена, но едно е да искаш, а друго е да можеш.

Президентът на клуба Йордан Йорданов има амбицията „Добруджа“ да остане в професионалния футбол. Няма да е лесно, но ако футболистите се трудят, влагат емоция и адреналин във всяка една тренировка и оставят сърцето и душата си на терена на мачовете, нещата ще се получат“, сподели опитният нападател.

Преди тренировката Валери Божинов получи фланелка на „Добруджа“ с номер 86 – годината на неговото раждане. Той и останалите футболисти в отбора подписаха топка и екип, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг в София в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция. Идването на Валери Божинов в Добрич е своеобразно завръщане в първия му клуб, защото първите му стъпки във футбола са именно в школата на „Добруджа“ през есента на 1998 г.

IПо това време неговият доведен баща Сашо Ангелов носеше жълто-зеления екип в А група. Така на 12-годишна възраст Валери Божинов започна тренировки в „Добруджа“, а негов първи треньор бе Валентин Ангелов – настоящият наставник на юношите младша възраст в школата. Това означава, че през тази пролет 15-годишният Валери Божинов-младши, който изкара зимната подготовка с мъжкия отбор на „Добруджа“, ще може да играе за формацията, водена от първия треньор на баща му.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божинката

    17 0 Отговор
    Аз съм тук за да...🤔, и аз незнам защо съм тук, майче за да помагам, и да ям пасти, иначе аз си знам, какво да знам?, никой да не се интересува кво ми е, да не съм в Лос Ейнджелос бе.

    Коментиран от #5

  • 2 Божилката

    14 0 Отговор
    Вършачка ,комбайна теглеше оййй сладко котее
  • 3 Аааахааахаа

    9 0 Отговор
    Утаи се май 🤣
  • 4 Поетът е рекъл

    14 0 Отговор
    Златно жито зрей... Божинката си е у дома най накрай!
  • 5 Да, бе

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Божинката":

    Накрая ще го пенсионират във ФК"Кръвопиец" - с. Каснаково, обл. Хасково... Барабанист!
  • 6 дядо поп

    20 0 Отговор
    А бре , Валерка , те отборите ти май станаха повече от котетата!
  • 7 Хахаха

    10 0 Отговор
    Дънна рибка е вече.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СЗО

    7 1 Отговор
    Боже, боже, колко мъка има в тая България. От Ювентус, през Враца, та чак до.....Добруджа. Това Добруджа в коя група беше?

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "СЗО":

    Е, той поне е бил там! А ти къде…?

    Коментиран от #13

  • 11 БожиГол

    7 0 Отговор
    Добруджа ми е като Толбухин
  • 12 Джизъса

    5 0 Отговор
    Божинка, що си в Добруджа, ма? След 7 месеца да не се върнеш в Септември пак?
  • 13 СЗО

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Аз в моята си сфера на развитие съм си доста добре. Имам кариера, добра заплата, и осигурени старини.