Last news in Fakti

9 Септември, 2013 19:05 2 158 1

Formula 1 с нощно състезание от 2014 година

  • бахрейн-
  • формула 1-
  • състезание-
  • гран при

Гранд при на Бахрейн най-вероятно ще се състои на тъмно

Formula 1 с нощно състезание от 2014 година - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на Гран при на Бахрейн най-вероятно скоро ще обявят, че състезанието на пистата "Сахир" ще състои по тъмно през идната 2014.

Черновата на календара за следващия сезон сочи, че надпреварата в Бахрейн ще е на 27 април. През 2014 трасето ще отбележи 10 годишнината си като писта от Формула 1 и се предполага, че  нощното състезание ще е един от начините тази годишнина да бъде отбелязана.

Според първоначалния план, състезанието в Бахрейн е трябвало да бъде първо от календара, както през 2006 и 2010 година, но организаторите са поискали датата да бъде преместена, за да имат време да направят необходимите подобрения по пистата и да сложат осветление.

"Помолихме Бърни да не сме първото Гран при от календара, защото в момента правим голям ремонт на пистата, за да отбележим 10-ата си годишнина. Не искаме да сме притиснати от времето", заяви председателят на Международната писта Бахрейн - Зайед Ал Заянни, като добави, че в следващите няколко дни ще има официално изявление за 2014.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Velko Ivanov

    0 0 Отговор
    F1 има няколко нощни състезания от години насам, Бахрейн просто се присъединява към тази бройка, което е новина, но не е сензация - оправете поне заглавието.