Last news in Fakti

10 Септември, 2013 22:55 2 017 0

България потрепери, но измъкна победата в Малта

  • малта-
  • българия-
  • световна квалификация

В другия мач от нашата група Дания победи Армения като гост с 1:0

България потрепери, но измъкна победата в Малта - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

България победи Малта с 2:1 като гост в среща от световните квалификации в зона Европа. Това бе трета победа за възпитаниците на Любослав Пенев, които вече имат актив от 13 точки във временното класиране. Сънародниците ни обаче изиграха много слабо второ полувреме и трябваше да треперят до последния съдийски сигнал.

Домакините от Малта започнаха динамично срещата и само за пет минути създадоха две положения за гол. В 9-ата минута обаче „лъвовете” отговориха подобаващо. Радослав Димитров направи двойно подаване с Тодор Неделев и центрира от десния фланг. Топката придоби странна траектория и се озова във вратата на домакините, не без помощта и на стража им – 0:1.

В 15-ата минута Клейтън Фаила стреля опасно от пряк свободен удар, но Николай Михайлов се намеси и топката срещна гредата. В 26-ата минута Тород Неделев стреля от близо 30 метра, но вратарят на Малта отби. Въпреки че „лъвовете” ни имаха няколко добри възможности за втори гол, такъв до края на първата част не падна.

В 52-ата минута Андре Шембри премина безпроблемно през няколко български защитници, но ударът му срещна гредата. Голът на успокоението за българите падна в 59-ата минута, когато точен бе играчът на ЦСКА Емил Гъргоров – 0:2. В 78-ата минута обаче Малта показа, че не се е предала. Херера се възползва от неразбирателство в българската защита и намали на 1:2. До края на двубоя малтийците изпълниха няколко пряк свободни удара, които можеха да се окажат фатални за българите, но гол не падна.

В другия мач от нашата група Дания победи Армения като гост с 1:0.  Даниел Агер вкара от дузпа в 73-ата минута.

В зона Азия Йордания се класира за баражите след драматична победа над Узбекистан. След равенство в редовното време се стигна до изпълнение на дузпи, след които домакините ликуваха. В следващата фаза Йордания ще се изправи срещу отбор от зона Южна Америка в директен сблъсък за място на Мондиала в Бразилия.

Вижте и някои по-интересни резултати от световните квалификации:

Русия – Израел 3:1
Норвегия – Швейцария 0:2
Румъния – Турция 0:2 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА