Last news in Fakti

10 Септември, 2013 23:53 1 495 0

Италия и Холандия се класираха за Мондиал 2014

  • мондиал 2014-
  • световно първенство-
  • италия-
  • холандия-
  • световна квалификация

Англия не успя да победи Украйна като гост и ще трепери до последно

Италия и Холандия се класираха за Мондиал 2014 - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италия и Холандия се класираха за Световното първенство по футбол в Бразилия, след като постигнаха победи и „бетонираха” първите места в квалификационните си групи.

„Скуадра адзура” надви Чехия с 2:1 в Торино и направи услуга на България, която също е в група „B”. Чехите поведоха в 19-ата минута, но италианците обърнаха резултата само в рамките на три минути през втората част. Първо Джорджо Киелини изравни в 51-ата минута след подаване на Кандрева, а в 54-ата Балотели направи 2:1.

Холандия пък победи „джуджето” Андора с 2:0 като гост и си осигури и на теория участие на Световното първенство. И двете попадения бяха дело на звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси. 30-годишният нападател се разписа на два пъти в началото на второто полувреме. В групата на „лалетата” битката за второто място ще е изключително интересна. Унгария, Турция и Румъния имат шансове за бараж.

Германия разгроми Фарьорските острови с 3:0 и събра актив от 22 точки. В оставащите два мача трябва да се случи чудо, за да бъде изместен Бундестима от първата позиция.

Англия не успя да победи Украйна като гост и ще трепери до последно, за да си осигури „директен билет” за Мондиала. Вижте всички резултати от квалификациите в зона Европа:

Група „A”
Македония – Шотландия 1:2
Уелс – Сърбия 0:3

Група „B”
Армения – Дания 0:1
Малта – България 1:2
Италия – Чехия 2:1

Група „C”
Казахстан – Швеция 0:1
Фарьорски острови – Германия 0:3
Австрия – Ирландия 1:0

Група „D”
Румъния – Турция 0:2
Унгария – Естония 5:1
Андора – Холандия 0:2

Група „E”
Норвегия – Швейцария 0:2
Кипър – Словения 0:2
Исландия - Албания 2:1

Група „F”
Русия – Израел 3:1
Люксембург – Северна Ирландия 3:2

Група „G”
Литва – Лихтенщайн 2:0
Словакия – Босна и Херцеговина 1:2
Гърция – Латвия 1:0

Група „H”
Украйна – Англия 0:0
Сан Марино – Полша 1:5

Група „I”
Грузия – Финландия 0:1
Беларус – Франция 2:4


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА