Last news in Fakti

11 Септември, 2013 11:08 1 452 1

България е най-слабият втори отбор

  • българия-
  • мондиал 2014-
  • класиране

Причината е, че в класирането на вторите тимове не се взимат под внимание победите над „опашкарите“

България е най-слабият втори отбор - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Националният ни отбор по футбол победи Малта с 2:1 като гост и заема втората позиция във временното класиране на квалификационна група „B“ за Мондиал 2014. По регламент от 9-те групи в зона Европа за бараж се класират 8-те най-добри втори, а победителите в групите си осигуряват директно участие на Световното в Бразилия. Най-слабият втори тим отпада.

След изиграването на мачовете от вчера България събра актив от 13 точки, но се намира на последно място от вторите отбори. Причината е, че в класирането на вторите тимове не се взимат под внимание победите над „опашкарите“ в групите, какъвто е Малта. 6 от спечелените 13 точки на „лъвовете“ ни са именно срещу малтийците. Това означава, че възпитаниците на Любо Пенев трябва да вземат задължителни 6 точки от следващите мачове и да се надяват на благоприятно развитие в останалите групи.

На 11 октомври България гостува на Армения, а четири дни по-късно приема Чехия в София. Вижте и класирането на вторите тимове, борещи се за бараж:

1. Гърция – 16 точки, предстоят две домакинства – на Словакия и Лихтенщайн
2. Франция – 14 точки, „петлите“ имат само един мач до края – домакинство на Финландия
3. Исландия – 13 точки, две срещи до края – домакинство на Кипър и гостуване на Норвегия
4. Украйна – 12 точки, на 11 октомври украинците приемат Полша, а четири дни по-късно гостуват на Сан Марино
5. Португалия – 11 точки, Португалия приема Израел и Люксембург
6. Швеция – 11 точки, Швеция приема Австрия и Германия в последните срещи
7. Хърватия – 11 точки, хърватите приемат Белгия на 11 октомври, а по-късно гостуват на Шотландия
8. Унгария – 11 точки, Унгария гостува на класиралия се Холандия, а след това приема „опашкаря“ Андора. Това означава, че ако унгарците запазят второто си място, но със загуба от „лалетата“, а „лъвовете“ ни победят Армения и Чехия, то ние отиваме на бараж
9. България – 7 точки, задължителни са двете победи в следващите два мача


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Големият шанс е при Унгария и най-вече ако се завърти групата и спечели Румъния.. Те имат най-леки 2 мача, докато унгария и турция трябва да се справят с Холандия..
    Да стискаме палци на лалетата да минат през унгария и турция...

    Също добър шанс имаме и при Хърватия защото имат трудно домакинство на играещият за 1во място Белгия, а след това неприятно гостуване в Шотландия..

    Разбира се .. на 1во място трябва да БИЕМ Армения и след това да РАЗБИЕМ Чехия в София :)