Last news in Fakti

15 Март, 2023 09:34 1 055 4

Следващото Световно ще е чудесно! Остава само да се класираме...

  • мондиал 2026-
  • футбол

Мач след мач на Мондиала

Следващото Световно ще е чудесно! Остава само да се класираме... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

ФИФА взе много интересно решение свързано с Мондиал 2026. Това ще е първото Световно по футбол с 48 отбора.

Форматът на шампионата ще е с 12 групи. Всеки тим ще изиграе най-малко 3 срещи на Мондиала. Първите два отбора от всяка група и 8-те най-добри трети тима в каретата ще продължат към директните футболни елиминации на Световното.

Така победителят ще изиграе 8 мача. Само 16 тима пък ще стегнат куфарите след първата фаза на форума.

Световното ще се състои в Мексико, САЩ и Канада. Както е известно, нашият отбор стигна до 1/2-финалите на Мондиал 1994, който се проведе в САЩ.

Задаващият се футболен форум се очертава страхотна възможност както за националните гарнитури на страните, така и за феновете на спорта.

Очертава се голям футболен купон. Остава само нашият тим да се присъедини... Което обаче е трудна задача предвид, че този век още не сме участвали на Световно. Пък от 2004-а не съумяваме да се класираме за Европейско. Стария континент има 16 квоти за Мондиал 2026.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо

    10 0 Отговор
    Тервеле, брато, смени дълъро
  • 2 Бобката

    5 0 Отговор
    Ъм, че не ли по-добре да го гледаме по телевизията. И въртиш каналите - мач, певици, мач, певици. А който има парици може и на живо, примерно аз
  • 3 Гост

    13 0 Отговор
    Ще се класираме кога всички 200 държави на тоя свят се класират. 40 групи по 5 отбора....
  • 4 Анималс

    7 5 Отговор
    Да слагат Саша Илич за тренер, натурализираме Дюкенс Назон и мачкаме в САЩ отново! Да живее България, Да живее ВЕЧНИЯТ ЦСКА - София