Last news in Fakti

28 Март, 2023 21:11 5 377 17

Кръстаич с шокиращи действия?

  • българия-
  • футбол

Поредица от дискусионни ходове в националния...

Кръстаич с шокиращи действия? - 1
Снимка: БГНЕС

Миналата вечер Унгария ни разгроми на футбол. Домакините вкараха 3 безответни гола през първото полувреме на евроквалификацията, играна на "Арена Пушкаш". Мачът завърши именно при резултат 3:0 в ущърб на националите ни.

Причините националният ни тим по футбол да е толкова посредствен са много и едва ли е редно Младен Кръстаич да обира големите негативи за немощта на "лъвовете".

Считам за нужно обаче, селекционерът да търпи градивни критики. Много може да се спори дали Ивайло Марков трябваше да е титуляр в лявата зона на отбраната ни точно за визита в Будапеща, или с 33-годишния Спас Делев в атака ли ще се прави... подмладяването на тима?

Да се концентрираме като начало върху конкретен казус свързан с халфовата линия на националния ни отбор.

Вчера титуляр за нашите в средата на терена излезе Янис Карабельов. Той играе на клубно ниво в Унгария. Според авторитетното издание transfermarkt футболната цена на Карабельов в момента е 400 хиляди евро.

Директно сравнение. Ивайло Чочев според визираното издание струва в пъти повече при трансфер сега. Цената на Кристиян Малинов също е значително по-голяма. Божидар Краев също се котира по-високо на трансферния пазар, считат от transfermarkt.

И Чочев, и Малинов, и Краев изглежда към вчерашния ден са извън сметките на Кръстаич.

Няма да е лошо обаче националният ни селекционер да помисли върху включването и на тримата поне в групата на "лъвовете". Ивайло е голмайстор на ефбет Лига с ЦСКА 1948, въпреки че е халф. Кристиян играе за Ловен в елита на Белгия, първенство, което е много силно. А Краев и Уелингтън Финикс са на петото място във временното класиране на австралийското първенство.

Чочев е на 30 години, Малинов е на 28, а Краев е на 25. И тримата играят в чужбина, и тримата изглежда не са престарели за футбол, и тримата май дори заслужават да са титуляри в националния ни.

Националният ни отбор е далеч от добрите си години. Сигурно ще ни трябват десетина години, ако се работи много правилно, за да сме пак значим фактор на световната футболна сцена.

Обаче считам, че ако са без контузии да кажем Ивайло Чочев, Кристиан Малинов, Илия Груев (Вердер Бремен), Божидар Краев, Мартин Минчев (Спарта Прага) и Кирил Десподов (Лудогорец) имаме прилична халфова линия и нападение. И ако точно тези шестима са на терена по едно и също време - няма ситуацията да е като през първите 45 минути вчера.

Светослав Вуцов (Славия) и Даниел Наумов (ЦСКА 1948) са повече от прилични опции за вратарския пост в националния.

Футболното положение за нас не трябва да е толкова страшно, колкото изглежда напоследък.

В защита ситуацията май е най-сложна откъм липса на футболисти на поне средно европейско равнище. Но логично изглежда хора като Християн Петров, който се пребори за тутулярно място в ЦСКА да са титуляри и в националния ни тим, а не резерви. Пък играчи, които се подвизават в Подбескидзе като Марков може би да са опция за корекции, но не и стартиращи от първата минута на срещите на "лъвовете"?

Вчера Ивайло Марков започна титуляр, а Петров го замени за старта на второто полувреме. Все си мисля, че ЦСКА е по-силен отбор от Подбескидзе.

Единият е лидер във временното класиране на ефбет Лига с 4 точки аванс пред отбор, който игра и през пролетта в евротурнирите. Другият е седми в настоящото подреждане на "Б" група на Полша.

Кръстаич изглежда взе доста дискусионни решения относно "лъвовете"...


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тери венебълс

    31 11 Отговор
    Това се едно го е писал някой второкласник
  • 2 ПУСНАХ ГАЗ

    34 8 Отговор
    Мисля , че атаката н отбора ни трябва да се поведе от опитния във всяко отношение Борислав Михайлов - Перуци.
    Ще ге смажем, и сме европейски.
  • 3 Пепи

    24 3 Отговор
    Кубрат ли си Тервел ли си ама какъв е тоя коментар. СЛАБ. Неграмотен.....Критика трябва бе човек. А не ала бала
  • 4 Рамбо до Венебълс

    15 5 Отговор
    Ти да не си на заплата в Бояна...
  • 5 Aлфа Bълкът

    27 4 Отговор
    Тия куци коне ако струват по 800 000лв си правете сметката за какво пране пари става въпрос. Една дамаджана ракия давам за тоя и едно агне, ама да ми копае 1 неделя на лозето с 8и номер мотика!
  • 6 Червената шапчица

    12 9 Отговор
    Футболът е проста игра за умни хора. Конфуций
  • 7 гост

    24 2 Отговор
    Така ще е докато българското "първенство" е предварително спазарена перачница на пари и в него играят предимно играчи от четвърта конгоанска и шеста бразилска лига- Момчетата от чужбина не са виновни, те се борят за хляба си , а нашите си "звезди" греят предимно в мрака на чалготеките!
  • 8 Един от всички

    13 6 Отговор
    В България и в чужбина едва ли има 20 футболиста!? На клалификации с резерви и познати познаиници от който сигурно с пушват са станали това което са една спряна топка няма всяка втора топка бак удари в движение нулево ......голям професионализъм ... нещо което не работи се закрива ,няма ли ползи и положителни резултати закриване А отбора не е моден подам за манекени ! Закриване за 10 -20г и работа само с юноши и младежи който да работят за да работят в западните клубове!

    Коментиран от #17

  • 9 Въгларово

    17 5 Отговор
    С такива ръководители като Георги Иванов,толкова. Този титан на мисълта,да не би да беше продукт на школата на Левски.Без да коментирам колко мача и колко гола има за националния отбор. Няма здрава логика и няма разумен довод голмайсторът на България да бъде така геройски пренебрегван.Дали този директор може да отговори защо се случва това. Може да му помогне и сливенския бивш кмет.
  • 10 1245677

    2 10 Отговор
    До края на годината ще има победа ще сменя треньора не разбира нищо пуска ми нашите левичари от родното първенство, а професионалистите играещи в чужбина не ги вика смяна незабавно Оставка и Гонзо да взема нещата и да докара всички от чужбина за да бием наред
  • 11 Геле

    9 3 Отговор
    От сърбенда не очаквайте нещо хубаво
  • 12 Предполагам че нашият вратар

    0 10 Отговор
    отново е планжирал в противоположния ъгъл на вратата а не в този в който е влизала топката.
    Според мен няма значение кой друг ще застане на пост като номер едно.... само да е друг. Предполагам че това се коментира в статията .....основно.

    Коментиран от #13

  • 13 Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Предполагам че нашият вратар":

    ВРАТАРЧЕТО„ СПАСИ” КВО МОЖА
    НО 50 % ОТ ГОЛОВЕТЕ СИ БЯХА И НЕГОВИ
    ....НАБЛЮДАВАЙТЕ ГОЛА ОТ ФАУЛ
    ГЛЕДНА ТОЧКА НА КАМЕРАТА ОТ КЪМ
    УНГАРСКИЯ ФУТБОЛИСТ....🤔
    И МРЕЖИЧКАТА
    КОГАТО УНГАРЕЦА ПУСНА ТОПКАТА
    МЕЖДУ КРАКАТА....НА ...ВРАТАР😁.....
  • 14 Гнвжэн

    7 2 Отговор
    Поздрави от Джака и Шакири за Кръстаич!
  • 15 Диамантената ръка

    9 4 Отговор
    Защо македонците паднаха от нас на футбол? Защото са българи...
  • 16 Батето

    6 4 Отговор
    Навремето българския национален отбор беше съставен предимно от "легионери".Тези играят по селските групи.Никакъв шанс за израстване.Приказки за наивници.
  • 17 Гневен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Един от всички":

    Мдааа звучиш точно, като един от всички коментатори на "Диема" тв. Еднакви и некъдърни.