Last news in Fakti

21 Април, 2023 09:30 1 621 13

За 18 месеца строят новата "Българска армия"

  • стадион-
  • българска армия-
  • стадион българска армия-
  • футбол-
  • цска

Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА

За 18 месеца строят новата "Българска армия" - 1


Реконструкцията на стадион "Българска армия" трябва продължи 18 месеца, пише "Тема спорт". Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА. Както е известно, преди 10 дни от клуба запознаха с него държавата. Това се случи на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на "Спортни имоти" АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за проекта. Бяха представени техническите детайли и визуализация на съоръжението, а проектът бе приет изключително позитивно от представителите на държавата.

Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА ще презентира плана си за реконструкция на "Армията" и пред обществеността. За целта е организирана и специална пресконференция от 10:00 часа в БТА. "Ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на бъдещия ни дом, и ще получите още много интересна информация", обявиха "червените".

Новата "Българска армия" ще представлява умалено копие на стадиона на Ференцварош "Групама арена" в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с когото ЦСКА доскоро си сътрудничеше. Въпреки, че в началото на годината двете страни прекратиха съвместната си работа, "червените" продължават да следват първоначалния проект. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата "Армия" пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на "Васил Левски", а завръщането на "Армията" трябва да се осъществи през пролетта на 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    11 5 Отговор
    Айде бе айде бе, стига сме се излага ли с тая кочи а, Пловдив вече има стадиони, за гордост,

    Коментиран от #12

  • 2 То армия

    7 4 Отговор
    Няма те армоя строили....?
  • 3 Цар Футбол и царица лека атлетика

    6 1 Отговор
    Не може само футбол трябва и нещо друго както е казал Пиер дьо Кубертен важно е участието
  • 4 редник

    14 7 Отговор
    Колко ни е изкривено мисленето - детска болница нямаме, медицински хеликоптери нямаме, здравеопазването все недофинансирано, за хиляди деца няма места в детските градини, но за нов стадион има пари - що за общество и държава сме?!...

    И още - стадионите би трябвало да се изнесат в покрайнините на града - с големи паркинги и да не пречат на нормалните хора с шум и юначни агитки...

    Коментиран от #7

  • 5 Джон

    4 5 Отговор
    Искам да знам дали ще възстановят тенис клуба?
  • 6 как така държавна собственост

    4 4 Отговор
    без процедура по ЗОП??? Тия съвсем за кaнaрчeтa ни взеха
  • 7 СЗО

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "редник":

    Важното е Гришата да захлеби.
  • 8 Главен Архитект на София

    7 2 Отговор
    Защо заблуждавате цялата общественост ???
    Затова и журналистическите заглавия навсякъде са различни ... Уточнете най-накрая, за да стане ясно на всички - СТРОЕЖ или РЕКОНСТРУКЦИЯ, защото има ОГРОМНА разлика в процедурите, изискванията и разрешителните ?!
    Едно е реконструкция, съвсем друго е нов строеж !!!
    Само дето искате да заобикаляте законите и да осъществите напълно нов строеж облечен под формата на "реконструкция" !!! Защото много добре знаем какви сложни изисквания, правила и закони съществуват, за да се издаде разрешително за строеж ... Особено в такива големи размери, и особено в Парк с дървета и алеи каквато е Борисовата градина !!!

    Коментиран от #9

  • 9 140-годишен парк

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Главен Архитект на София":

    Национален паметник на ландшафтното изкуство в центъра на европейска столица! Но глаДният архитект на София всъщност е придворна архитутка на Грушко от Микре
  • 10 Уолтър Папазки

    3 1 Отговор
    щял да свързва къпалнята със стадиона в мегакомплекс българския Пратер ахахахахахахахахахахахахахахахахах
  • 11 Левски 1914

    7 1 Отговор
    Литекс не е цска!
  • 12 2345

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Със държавни пари и аз мога да строя
  • 13 абе последно

    2 1 Отговор
    чия собственост е армията ,че го строиха трудоваците го знаем или радо гела да питаме там дето има държавно строителство има и много усвояване / пребиране / на държавни кинти