Last news in Fakti

2 Май, 2023 09:45 968 1

Ботев Пд уволнява треньора след края на сезона?

  • бруно балтазар-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • треньор

Канарчетата ще сменят курса и за новия сезон ще имат българин за старши треньор

Ботев Пд уволнява треньора след края на сезона? - 1

Ботев Пловдив почти сигурно ще направи остър завой в клубната си политика през лятото, съобщава "Тема Спорт". Канарчетата ще сменят курса и за новия сезон ще имат българин за старши треньор.

Откакто руският бизнесмен Антон Зингаревич пое клуба (б.р. - в края на 2020 година), тимът е бил воден само от чуждестранни наставници - босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич, арменецът Артур Ованесян, хърватинът Желко Копич и сега португалецът Бруно Балтазар.

Валентич стигна до бронзовите медали и класиране за Лигата на конференциите през миналия сезон, но оттогава нещата при жълто-черните се обърнаха надолу с главата и сега тимът е близо до зоната на изпадащите.

Клубът със сигурност ще има нов наставник от лятото, довериха от "Колежа". Не е изключено обаче още при загуба от Пирин в Благоевград този четвъртък да се стигне до раздяла с Балтазар, за да се тушира напрежението.

От ръководството на Ботев ще направят всичко възможно да вземат български треньор. Сред опциите им са: Петър Хубчев, Станимир Стоилов, Илия Груев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев.

Канарчетата загубиха с 0:1 домакинството си на Левски в събота при официалното откриване на стадион "Христо Ботев", който беше изпълнен до краен предел. За жълто-черните това беше шести пореден мач в първенството без победа (3 равенства и 3 загуби).


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипко батко

    3 0 Отговор
    Българин,който тренира 20 леко тъмни хора.Без българи сред играчите.