Last news in Fakti

5 Май, 2023 06:20 1 888 1

Брайтън посече Ман Юнайтед в истински спектакъл на "Амекс"

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • брайтън-
  • висша лига

В големия грешник за „червените дяволи” се превърна Люк Шоу, който игра с ръка в наказателното си поле след центриране от корнер, а след преглед на ситуацията с ВАР, Андре Маринър посочи бялата точка

Брайтън посече Ман Юнайтед в истински спектакъл на "Амекс" - 1

Брайтън взе изключително драматична и важна победа над Манчестър Юнайтед в истински спектакъл на стадион „Амекс”. „Чайките” се наложиха с 1:0 след дузпа далеч извън допълнителното време на мача, която аржентинския национал Алексис Макалистър превърна в гол. В големия грешник за „червените дяволи” се превърна Люк Шоу, който игра с ръка в наказателното си поле след центриране от корнер, а след преглед на ситуацията с ВАР, Андре Маринър посочи бялата точка.

Със спечелените три пункта Брайтън запази шансовете си за класиране в Европа и в същото време усложни ситуацията за Манчестър Юнатйед, който се бори за място в Топ 4 и класиране в Шампионска лига.

„Червените дяволи” имат четири точки преднина пред Ливърпул, но вече само мач повече от „мърсисайдци”, които са пети. „Чайките” пък се изкачиха на шеста позиция и от своя страна се намират на четири пункта зад Ливърпул, като имат и два мача по-малко от отбора на Юрген Клоп.

Първата реална голова възможност в мача дойде още във 2-ата минута и бе на сметката на гостите от Манчестър. Антони се оказа на стрелкова позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

Домакините отговориха почти мигновено и на свой ред стигнаха до чист шанс за гол. Митома се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на „червените дяволи”, открадна топката и навлезе в наказателното поле отляво преди да отправи мощен шут към вратата. За лош късмет на Де Хеа, топката срещна главата му. Въпреки сериозния удар, испанецът предотврати сигурен гол, но имаше нужда от няколко минути, за да се съвземе пред играта да бъде подновена.

Следващата възможност отново се разкри пред Митома, но японецът отново нямаше късмет да порази целта.

Каземиро също стреля към противниковата врата с глава, но неточно. В заключителните минути на първата част Антони Марсиал имаше възможност да стреля от изгодна позиция, но вратарят на домакините бе на мястото си и отрази. Така първото полувреме на стадион „Амекс” приключи без голове.

В 50-ата минута Енсисо направи впечатляващ пробив през отбраната на Манчестър Юнайтед, нагласи топката на десния си крак и стреля силно от близо 15 метра, но топката бе блокирана от Уан-Бисака.

Няколко минути по-късно Митома се измъкна от отбраната на гостите, напредна много добре и навлезе в наказателното поле, където пробва труден удар с десния крак отляво и не успя да затрудни Давид Де Хеа. Веднага след това Дани Уелбек също обстрелва вратата на бившия си тим, но прати топката в аут.

В 65-ата минута домакините имаха сериозни претенции към съдията Андре Маринър за това, че не показа втори жълт картон на Каземиро, който фаулира противников състезател, но главния рефер реши да даде авантаж, от който обаче „чайките” не се възползваха. Веднага след това Митома падна в наказателното поле, опитвайки се да мине между двама бранители на Юнайтед, но отново Маринър остана безмълвен.

Първата добра ситуация след почивката в полза на Юнайтед бе създадена от Бруно Фернадеш, който получи в наказателното поле отляво, финтира защитник на домакините и стреля по диагонала, но вратарят на Брайтън спаси.

Последва доста спорен момент, в който Антъни се отърва, получавайки само жълт картон, след като откровено изрита защитник на домакините без умисъл да играе с топката. Играчите на двата тима се сдърпаха сериозно, но в крайна сметка страстите бяха успокоени.

Четири минути преди края на редовното време Соли Марш направи великолепен пробив, който завърши си изстрел по-диагонала, но топката не попадна в рамките на вратата.

Мак Алистър също пропусна страхотен шанс, стреляйки от 25 метра. Топката обаче рикошира и излезе в корнер на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Давид де Хеа. След изпълнението на ъгловия удар последва нов изстрел с глава, но и той мина над вратата.

Истинската драма в мача дойде в 97-ата минута, въпреки че съдиите бяха постановили 5 минути добавено време. При финалния натиск на домакините и няколко удара към Давид де Хеа, „чайките” стигнаха до корнер. След центрирането в наказателното поле, Люк Шоу игра с ръка при опита си да отиграе топката с глава. Първоначално играта продължи, но главният рефер получи сигнал от своите асистенти и трябваше да прегледа ситуацията с ВАР. Не отне много време на Маринър да види ситуацията и да посочи бялата точка.

С изпълнението се нагърби Алексис Мак Алистър, който хладнокръвно реализира и подари победата на своя тим.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Ливърпул !

    2 0 Отговор
    Най големите !