Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 23:39 855 0

Арсенал би Наполи, Йозил с гол и асистенция

  • шампионска лига-
  • арсенал-
  • наполи-
  • йозил

Базел на Иван Иванов загуби от немския Шалке

Арсенал би Наполи, Йозил с гол и асистенция - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Арсенал победи Наполи с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига и добави важни три точки към актива си. Месут Йозил изигра поредния си силен мач и бе с основна заслуга за триумфа.

„Артилеристите” поведоха още в 8-ата минута на мача, когато Рамзи центрира от фланга към Йозил, който бе оставен непокрит на границата на наказателното поле. Новата покупка на Венгер не сгреши и даде преднина на тима си. Седем минути по-късно италианците не успяха да изнесат топката, тя попадна в Йозил, който даде прекрасен пас на Жиру. Французинът разстреля Рейна от няколко метра, правейки 2:0 за „топчиите”. До края на полувремето не паднаха повече голове и Арсенал се прибра с комфортна преднина на почивката.

И през втората част Наполи трудно създаваше голови положения. Възпитаниците на Бенитес не показаха играта, с която биха Борусия в първия кръг. Резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

В другия мач от групата миналогодишният финалист Борусия спечели първи три точки, побеждавайки Марсилия у дома с 3:0.

Базел, който отстрани Лудогорец в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, загуби у дома от немския Шалке 04 с 0:1. Иван Иванов изигра 90 минути за швейцарските шампиони.

Вижте всички резултати от изиграните срещи:

Група „G”
Зенит – Аустрия (Виена) 0:0
Порто – Атлетико (Мадрид) 1:2

Група „E”
Базел – Шалке 0:1
Стяуа – Челси 0:4

Група „F”
Борусия (Дортмунд) – Марсилия 3:0
Арсенал – Наполи 2:0

Група „H”
Аякс – Милан 1:1
Селтик – Барселона 0:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА