1 Юни, 2023 10:00 763 4

Шевченко организира благотворителен мач в Лондон, за да възстанови полуразрушено училище в Украйна

  • андрий шевченко-
  • украйна-
  • футбол-
  • благотворителен турнир-
  • арсенал-
  • челси-
  • милан

Двубоят ще се играе на 5 август и в него ще участват "легенди на Арсенал, Челси и Милан"

Шевченко организира благотворителен мач в Лондон, за да възстанови полуразрушено училище в Украйна - 1


Бившият футболист на Милан и украинския национален отбор Андрий Шевченко ще събира благотворително пари в мач на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон, за да помогне на своята родина.

Двубоят ще се играе на 5 август и в него ще участват "легенди на Арсенал, Челси и Милан", съобщи Шевченко за Ройтерс в сряда. Бившият голмайстор на Динамо Киев посети училище в Чернигов, което беше частично съборено след обстрел от руски ракети през март 2022 година, около месец след началото на войната на Русия на територията на Украйна. Събраните пари от благотворителната футболна среща ще бъдат изцяло вложени във възстановяването на сградата на учебното заведение.

Очаква се реновацията да струва над 1,7 милиона долара. В инициативата се включи и настоящият украински национал Олександър Зинченко, който сега носи екипа на Арсенал.

"Това е единственото училище в региона и е изключително важно децата да получат образование. Няколко класни стаи бяха съборени след обстрела от руски ракети. Чухме доста истории от изплашени деца, които разказваха как руските военни идват в домовете им въоръжени. Родителите на децата често изчезват, а след това някои не се завръщат у дома. Сега най-важно е да накараме децата да не мислят толкова много за войната. Трябва да се преборим за нашето съществуване, за живота ни и за нашите семейства", заяви Шевченко, който приключи кариерата си като футболист през 2012 година. Украинцът игра носи екипа и на Челси.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евровизия

    10 0 Отговор
    Пак ли
  • 2 Зеленски съм - доказан шмръкльо

    10 0 Отговор
    Шевченко е като Леброн Джеймс пред туй друснатото, а е висок 1, 82...дребен, вреден и кадърно загубен, спор нема.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шева беше добър

    4 1 Отговор
    с краката ама явно е слаб с главата.