Last news in Fakti

4 Юни, 2023 16:30 2 038 7

Започнаха снимките на игралния филм - "Гунди - легенда за любовта"

  • футбол-
  • гунди-
  • филм за гунди-
  • георги аспарухов-
  • левски

Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г., а още подробности около историята, снимките и актьорския състав на филма, очаквайте скоро

Започнаха снимките на игралния филм -  "Гунди - легенда за любовта" - 1

Днес в София започнаха снимките на най-новия български игрален филм "Гунди - легенда за любовта", посветен на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов - Гунди. Очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия спортист - от срещата му с Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Снимките на мащабната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лева.

Главната роля в е поверена на талантливия актьор от Народен театър "Иван Вазов" - Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за "Футболист на столетието" в България Георги Аспарухов - Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова - Лита.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти. В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов - Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията.

Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г., а още подробности около историята, снимките и актьорския състав на филма, очаквайте скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бистришките тигри

    5 1 Отговор
    нема ли да ги включите в масовката?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Роза

    3 2 Отговор
    Хубаво е,че правят филм за Гунди.Добрите хора с талант и харизма Бог ги прибира при себе си,може би защото този свят е прекалено лош за тях.Голямата популярност тежи и не всички издържат напрежението.Надявам се,че създателите на филма ще подходят отговорно към нелеката си задача!
  • 4 Гост

    8 2 Отговор
    ,,ОПОСУМИТЕ,, НАГЛИ ИВАН И АНДРЕЙ,ПАК НЯКАКВА ЦИГАНИЯ ЩЕ СЪТВОРЯТ....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бибитко

    3 1 Отговор
    Щом прочетох, че Андрей Арнаудов и Иван Христов са продуценти на филма за Аспарухов разбрах, че това ще бъде някакво лигаво реалити шоу.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.