Last news in Fakti

11 Юли, 2023 16:27 624 0

Хетафе приема Барселона пред празни трибуни

  • хетафе-
  • барселона-
  • футбол-
  • ла лига

Върховният съд в Испания, който е последната съдебна инстанция в страната, промени решението на по-ниска инстанция да отмени санкцията

Хетафе приема Барселона пред празни трибуни - 1

Отборът на Хетафе ще посрещне действащия шампион Барселона в първия мач от новия сезон в испанската Ла Лига пред празни трибуни, след като отборът бе наказан заради нахлуване на терена от 2017 година, съобщи АФП.

Върховният съд в Испания, който е последната съдебна инстанция в страната, промени решението на по-ниска инстанция да отмени санкцията.

Привържениците на Хетафе нахлуха на терена на стадион "КОлизеум Алфонсо Перес", след като победиха Тенерифе и спечелиха промоция за Ла Лига преди шест години. Тогава те провокираха феновете на гостите и принудиха официалните лица от мача да се скрият в съблекалните.

Гостуването на Барселона е един от най-доходоносните домакински мачове за Хетафе през сезона, но президентът на клуба Анхел Торес увери, че той страда най-вече заради привържениците.

"Ако искат това - да накажат нашите фенове, нямаме друг избор, освен да приемем решението", каза Торес пред вестник "Ас". "Съжалявам повече за феновете, отколкото за финансите на клуба".

Хетафе приема Барселона на 13 август.

Еспаньол бе наказан с два мача пред празни трибуни, след като неговите привърженици нахлуха на терена, за да подгонят футболистите на Барселона през месец май. Тогава Барса стана шампион на стадиона на Еспаньол и футболистите започнаха да празнуват в центъра на терена, което накара привържениците на домакините да излязат на игрището и да подгонят играчите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА