Last news in Fakti

16 Август, 2023 08:30 2 493 0

Всички резултати - драматични развръзки в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • резултати-
  • футбол-
  • мачове

Динамо (Загреб) и АЕК се изправиха помежду си за първи път, след като срещата в Атина беше отложена заради трагичния инцидент, довел до смъртта на фен на гръцкия тим

Всички резултати - драматични развръзки в Шампионската лига - 1

През изминалата вечер се изиграха 10 мача от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. 9 от тях бяха реванши, а Динамо (Загреб) и АЕК се изправиха помежду си за първи път, след като срещата в Атина беше отложена заради трагичния инцидент, довел до смъртта на фен на гръцкия тим.

Програмата за деня започна с 4 мача от 20:00 часа. Макаби (Хайфа) спечели за втори път срещу Слован (Братислава), а Ракув измъкна победата в Лимасол срещу местния Арис.

Спарта (Прага) на Мартин Минчев отпадна изключително драматично от ФК Копенхаген след дузпи. В редовното време и продълженията съперниците си размениха по три гола.

Молде пък се нуждаеше от продължения, за да се справи с приятната изненада Клаксвик от Фарьорските острови. Норвежците спечелиха с 2:0 и продължават напред.

В мач, изпълнен с много емоции, АЕК успя да победи Динамо в Загреб и взе преднина преди реванша. Гърците стигнаха до успеха в последната минута.

Галатасарай пък успя да се наложи за втори път над Олимпия (Любляна), който елиминира по-рано българския шампион Лудогорец. Мауро Икарди беше точен за победата с 1:0.

Брага и ПСВ Айндховен пък нямаха никакви проблеми и за втори път спечелиха, като гости съответно на ТСЦ Бачка Топола и Щурм.

Шотландският шампион Рейнджърс преживя доста трудни моменти, но все пак успя да се измъкне в Женева като гост на местния Сервет. Срещата завърши 1:1 и тимът от Глазгоу се класира за плейофите.

Вечерта приключи с драмата на "Велодром", където Марсилия водеше с 2:0 на Панатинайкос, но получи гол от дузпа дълбоко в добавеното време и така се стигна до продължения. В тях попадение на ОМ беше отменено, а при дузпите пропуск на Матео Гендузи още при първото изпълнение изхвърли френския гранд от турнира.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА