Last news in Fakti

18 Август, 2023 15:00 1 017 1

Джокович срещу Монфис - 19 мача и 19 победи!

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • гаел монфис-
  • синсинати

Сърбинът продължи доминацията си срещу французина с успех 6:3, 6:2 на “Мастърс” турнира в Синсинати

Джокович срещу Монфис - 19 мача и 19 победи! - 1

Деветнадесет срещи на ниво АТР. И деветнадесет победи за Новак Джокович срещу Гаел Монфис. Сърбинът продължи доминацията си срещу французина с успех 6:3, 6:2 на “Мастърс” турнира в Синсинати, който го превърна в тенисиста с най-много победи без загубен мач срещу конкретен съперник в Оупън ерата. До момента №1 по този показател бе Рафаел Надал, който може да се похвали с баланс 18-0 срещу Ришар Гаске.

Сърбинът, който е двукратен победител в Синсинати, проби сервиса на Монфис в осмия гейм за 5:3, след което взе първия сет с 6:3. Във втория Джокович не срещна трудности, поведе набързо с 5:0 и приключи мача с 6:2.

“Това беше нещо като еволюция и на двама ни през последните 15 години, през които играехме един срещу друг в различни части на света, включително и като юноши“, заяви Джокович по повод тяхното съперничество.

“В началото имах много проблеми срещу него, дори и физически. Когато играеш срещу едно от най-атлетичните момчета в Тура трябва да си готов, защото всяка топка се връща“, добави сърбинът, който подчерта важността на доброто сервиране на бързата настилка в Синсинати.

“Той направи няколко непредизвикани грешки при 4:3 в първия сет, за да ми даде пробива. След това за мен нямаше връщане назад. Започнах да вдигам нивото все повече и повече и изиграх почти безупречен втори сет. Предполагам, че неговият стил на игра ми подхожда. Радвам се да го видя отново. Не сме играли от доста години. Страхотно е да го видя отново да играе на високо ниво, каза още Джокович.

В следващия кръг световният номер 2 ще срещне американеца Тейлър Фриц, който елиминира Душан Лайович с 5:0 и отказване на сърбина.

Фриц ще играе на втори пореден четвъртфинал в Синсинати и общо 12-и през този сезон, включително осем на твърди кортове.

Джокович от своя страна e с баланс 17-1 на твърди кортове през този сезон и е в търсене на своята трета титла на Western & Southern Open. Той спечели първия си трофей в турнира през 2018 година, с което стана първият тенисист в историята със “Златен Мастърс” (шампион от всички девет “Мастърс”-а). Две години по-късно той отново триумфира, като тогава надпреварата се проведе в Ню Йорк.

Новак Джокович е отявлен фаворит срещу Тейлър Фриц, след като спечели всичките шест от предишните им срещи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ноле ще загуби

    1 1 Отговор
    Няма титла за Джокович.