Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 21:54 1 451 0

Реми класира Лудогорец за следващата фаза на Лига Европа

  • лига европа-
  • лудогорец-
  • черноморец одеса

В другата среща от нашата група холандският ПСВ (Айндховен) победи Динамо (Загреб) и се бетонира на втората позиция

Реми класира Лудогорец за следващата фаза на Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец завърши наравно 1:1 с Черноморец (Одеса) в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа, играна на Националния стадион „Васил Левски” в столицата. Точката бе достатъчна за тима от Разград да се класира за 1/16-финалите във втория по сила турнир на Стария континент, събирайки актив от 10 точки след 4 мача.

Още в петата минута „зелените” имаха възможност да поведат в резултата. Ешпиньо разигра на границата на наказателното поле и направи двойно подаване, озовавайки се срещу вратаря на украинците, но ударът му излезе в аут. В 23-ата минута „моряците” от Одеса можеха да накажат груба грешка на бранителите на Лудогорец, които оставиха Гай непокрит на близо 12 метра фронтално от вратата. 31-годишният полузащитник обаче направи немислимото и прати топката високо над вратата. В 35-ата минута Златински шутира от близо 25 метра, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Лудогорец започна ударно второто полувреме. Секунди след началото му Кишеда бе оставен непокрит на метри от вратата на гостите и реализира след чудесно подаване от фланга. В 64-ата минута обаче гостите от Одеса показаха зъби и изравниха след изпълнение на статично положение и удар с глава на Гай. Окрилени от попадението гостите продължиха да атакуват, но страхотни намеси на Стоянов предотвратиха втори гол. Резултатът се запази 1:1 и до последния съдийски сигнал.

В другата среща от нашата група, играна по същото време, холандският ПСВ (Айндховен) победи у дома Динамо (Загреб) с 2:0 и бетонира втората си позиция с актив от 7 точки. Лудогорец е първи с 10, а Черноморец е трети с 4 точки. Динамо има една спечелена точка.

В следващия кръг българите приемат ПСВ в директен сблъсък за първото място, а Черноморец е домакин на Динамо.

Вижте всички резултати от изиграните до момента срещу от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа:

Кубан (РУСИЯ) – Суонзи (АНГЛИЯ) 1:1
Рубин (РУСИЯ) – Уигън (АНГЛИЯ) 1:0
Санкт Гален (ШВЕЙЦАРИЯ) – Валенсия (ИСПАНИЯ) 2:3
Лудогорец (БЪЛГАРИЯ) – Черноморец Одеса (УКРАЙНА) 1:1
ПСВ Айндховен (ХОЛАНДИЯ) – Динамо Загреб (ХЪРВАТИЯ) 2:0
Есберг (ДАНИЯ) – Елфсборг (ШВЕЦИЯ) 1:0
Стандарт Лиеж (БЕЛГИЯ) – Залцбург (АВСТРИЯ) 1:3
Марибор (СЛОВЕНИЯ) – Зулте-Варегем (БЕЛГИЯ) 0:1
Днипро (УКРАЙНА) – Пакош де Ферейра (ПОРТУГАЛИЯ) 2:0
Пандури (РУМЪНИЯ) – Фиорентина (ИТАЛИЯ) 1:2
АПОЕЛ (КИПЪР) – Бордо (ФРАНЦИЯ) 2:1
Макаби Тел-Авив (ИЗРАЕЛ) – Айнтрахт Франкфурт (ГЕРМАНИЯ) 4:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА