Last news in Fakti

28 Август, 2023 07:03 1 549 2

Лудогорец си го изкара на Берое

  • лудогорец-
  • берое-
  • футбол

Шампионите биха заралии с 5:0

Лудогорец си го изкара на Берое - 1

Лудогорец се разправи безцеремонно срещу гостуващия Берое Стара Загора и го разби с 5:0 в мач от седмия кръг от родната efbet Лига дни след поражението от Аякс Амстердам (1:4).

По този начин „орлите“ за трети път през сезона реализират пет попадения в съперниковите врати, като до този момент това се случи с Ботев Враца, Астана и Етър.

Голедата на „Хювефарма Арена“ започна още в 19-ата минута, когато Франко Русо откри резултата в Разград, а Бърнард Текпетей удвои актива на „зелените“ след 31 изминали минути. През втората част станахме свидетели на още три гола, като точни за домакините бяха Якуб Пьотровски, Кайо Видал и Спас Делев, за да могат „орлите“ да генерират актив от 12 точки след изиграните мачове до този момент.

Така Лудогорец успя да се реабилитира пред себе си и своите привърженици след поражението от нидерландския колос в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, като идния четвъртък тимът ще играе с Аякс в Амстердам в мач-реванш.

Срещата в Разград стартира с минута мълчание в памет на четиримата загинали фена на Левски след първия мач на "сините" в плейофа за влизане в групи на Лига на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт. Гостите започнаха по-настъпателно, а Иван Йорданов сбърка при разпределението на топката при градежа на атака. Тиаго Сейхас отправи силен удар с десния крак без подготовка, но Симон Слуга направи спасяване с една ръка.

В 12-ата ​Иван Йорданов отправи удар от средна дистанция, а топката рикошира в бранител на Берое, след което излезе в ъглов удар. Седем по-късно Лудогорец поведе в резултата. "Орлите" откриха, след като Иван Йорданов пласира отлично центриране в наказателното поле на старозагорци. Там над всички се извиси Франко Русо и испанският бранител с глава матира Ачинели, за да открие резултата.

Три след това Рик Джонатан шутира силно, ала топката рикошира в Каскардо, след което Родриго Ачинели спаси опита на бразилския футболист на разградчани. Малко след това Руан Крус беше изведен сам срещу вратарят зад отбраната на Берое и опита да премине Ачинели, ала стражът на старозагорци се справи и блокира продължението на топката край него.

Капитанът на "орлите" в тази среща - Бернард Текпетей, успя да удвои актива на Лудогорец в срещата в 31-ата минута. Разградчани пресираха високо съперника, а Сон открадна топката и технично пусна към Текпетей. Ганаецът отправи фин изстрел към старозагорската врата, който не остави шансове на Ачинели - 2:0.

Малко след това Густаво Каскардо даде отличен пас в наказателното поле на Лудогорец за Едвин Ласо. Той можеше да стреля от въздуха, но не успя да го стори, след което топката отиде встрани. Густаво Араголаса направи двойна промяна в състава си на почивката, като вкара в игра Шмуц и Пенчев, за да заменят Дамянов и Василев. Ивайло Петев пък смени Франко Русо, за да поиграе Георги Терзиев.

В 51-ата Текпетей отправи много силен удар с левия крак, след като комбинира с Руан Крус, а шутът на ганаеца отиде високо над старозагорската врата. Пет след това Берое имаше претенции за дузпа, след като Еспиноса върна към Селеста, но Рик Джонатан и Педро Нареси се намесиха. Рик пресече с крак топката, а Нареси се хвърли на шпагат, след което топката се удари в ръката му, след като беше на тревата, а съдията Драганов остави играта да продължи.

В 66-ата домакините вкараха трети гол в срещата, след като топката отиде към Сейхас, но Клод Гонсалвеш открадна и с пета изведе Якуб Пьотровски, а за поляка беше лесно да прокара топката край Ачинели за 3:0.

Насладата в играта на Лудогорец продължи, а головете с нея. Кайо Видал получи топката в наказателното поле на беройци топката и финтира бранител на съперника, след което отправи страхотен изстрел към вратата на Ачинели, след което стражът нямаше какво да стори - 4:0.

Шест минути преди края на редовното време Спас Делев се нагърби да изпълни пряк свободен удар, а опитният футболист прати топката над стената, след което преодоля Ачинели, за да покачи резултата до 5:0 в полза на "орлите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    2 0 Отговор
    И какъв е смисъла?
    Парите са в мачовете от европейските турнири.
    Слаби отбори в ефбет лига,нямал конкуренция.
    Губиш ритъм за игра......и Ев Европа ти наритват задника.
  • 2 дядо поп

    3 0 Отговор
    Абе , те и Аякс ще бият така , ама друг път!