Last news in Fakti

28 Септември, 2023 15:36 780 1

Повдигнаха официално обвинение на Барселона за даване на подкуп

  • барселона-
  • дело-
  • футбол-
  • сандро росел-
  • хосе мария бартомеу-
  • разследване-
  • подкуп

На този етап на разследването не се очакват арести

На испанския шампион Барселона официално е повдигнато обвинение в даване на подкупи на бивш съдия в продължение на две десетилетия, съобщи El Debate. Според информацията, водещият разследването Хоакин Агире смята, че каталунците са извършили престъпление като са раздавали подкупи, а по делото с повдигнати обвинения са бившите президенти Сандро Росел, Хосе Мария Бартомеу, както и самите Хосе Мария Енрикес Негреира и неговия син. Изданието допълва, че на този етап на разследването не се очакват арести.

Агире каза по-рано през септември, че Барселона може да се е облагодетелствала от „възможна системна корупция“. В изявление през февруари от клуба отрекоха каквото и да е нарушение.

По този повод днес испанската полиция претърси офисите на Съдийската комисия в търсене на доказателства по случая, информира Marca. През месец март прокурорите подадоха жалба за предполагаеми плащания на повече от 7,3 милиона евро за 17 години на фирми, собственост на Хосе Мария Енрикес Негрейра, който е бивш рефер в Ла Лига и впоследствие вицепрезидент на съдийската комисия на футболната федерация на Испания от 1993-а до 2018-а година.

„Престъплението подкуп е извършено тогава, когато парите са преведени, независимо дали става дума за систематична корупция в спорта, а такива плащания е имало и те са били признати“ заяви Агире.

„От Барселона не са използвали традиционни методи за разплащане, а нелегитимни форми на плащания, което представлява доказателство за възможна системна корупция, тъй като Негреира контролира системата за оценка на реферите“ допълни съдията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисирки

    0 0 Отговор
    Няма такова нещо като повдигане на обвинение за подкуп на юридическо лице. Този който дава подкуп има име и презиме.