Last news in Fakti

28 Септември, 2023 15:53 1 360 27

Христо Стоичков подготвя проект за връщане на спортните паралелки в училищата

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • спортни паралелки

Да се надяваме, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време децата не спортуват

Христо Стоичков подготвя проект за връщане на спортните паралелки в училищата - 1

Легендата на българския футбол и носител на „Златната топка“ - Христо Стоичков, откри свой магазин на своя моден бранд в един от търговските центрове в Пловдив.

Камата разкри, че се подготвя проект за връщане на спортните паралелки в училищата.

„Да се надяваме, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време децата не спортуват. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години – да се върнат спортните паралелки. Направили сме проект, който трябва да се представи в министерството на образованието и във всички училища“, заяви Стоичков пред журналисти в града под Тепетата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вярата и Спорта

    8 5 Отговор
    създават добрите хора!

    Коментиран от #5

  • 3 123

    13 7 Отговор
    Писна ми от тоя, навсякъде се вре вече...
  • 4 Гуньо Простиа

    10 3 Отговор
    Като са невежи поне да бягат след топката
  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вярата и Спорта":

    Точно пък Христо Стоичков не е пример за добър човек и за подражание. Радвам се че вече не живее в България.
    Всяка втора дума му беше псувня, а когато беше треньор на българския национален отбор по футбол. Жутналисти го бяха снимали как на личния си автомобил беше сложил полицейска лампа и се движеше без да спазва закона за движение по пътищата. когато го политаха защо го прави. Отговори, че бързал да не закъснее за мач.

    Христо Стоичков е типичен пример за героя на Алеко Константинов, невъзпитанм, необразован ... понатрупал малко пари и си мисли, че е най-специалния човек на Земята и всички други трябва да са му слуги.
  • 6 Сила

    8 1 Отговор
    Браво, ще ги запълнят с кварталните гаменчета и провинциалните козарчета, от ония, късоръки и късокраки, с удължен торс и криви кратуни....Новите Маргини, Маджовци, Алексей(Асан) и т. н.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 свидетел

    5 2 Отговор
    и без това е пълно с простащина в училищата, сега само това липсваше !
  • 9 Тази идея е много стара

    6 1 Отговор
    още от соца но после се отхвърли и там където имаше изградени такива паралелки заради делегираните бюджети директорите ги хакнаха ,инициативата да се възвърнат на Стоичков е прекрасна а дано той има чуваемост и да се случат нещата!
  • 10 Копаем дъното

    7 1 Отговор
    Всички оглавили БФС, всички са учили в спортни паралелки! Каквото им беше обучението в тези паралелки, такъв е футбола ни днес!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 след

    1 1 Отговор
    престоя му в пазарджик се очакваше, но намерил от кой да взима идеи
  • 13 И тоя взе склероза да го гони

    9 1 Отговор
    спортни паралелки в училищата никога не е имало а е имало спортни училища..... кога бре ритни топковец в Математическата, Английската или Немската е имало да те питам спортни паралелки ? Ама пък той и от де ще знае ......

    Коментиран от #15

  • 14 Изпадна до там и

    6 1 Отговор
    във всякакви тъпи и малоумни реклами да участва ....жалка работа ей. Да вземем помощи ли да му пращаме , що ли.....
  • 15 В големите училища имаше

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "И тоя взе склероза да го гони":

    Имаше обособени по един клас от всеки от първи до седми. В нашето училище беше Г клас. Спортисти от 3-4 вида спорт. Футбол, баскетбол, хандбал. Целта беше да имат по-силна подготовка като влизат в горните класове.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Панов

    3 0 Отговор
    Да помогнат на децата да са малко по-активни физически ще е голям напредък. Чак да спортуват - свръх амбициозна задача.
  • 17 Къде е имало ?

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "В големите училища имаше":

    Коя година и в кой град ?
  • 18 Кои са тези "големите училища"

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "В големите училища имаше":

    Аз в много голямо съм бил и е нямало...
  • 19 Хахахахха

    4 1 Отговор
    Такива като ви кажат добър ден,погледнете в небето дали има слънце.С парите от хазарта ще правим спорт и добро.Хахахахххаха айде да затваря тази простотия и хората в нея.
  • 20 ЧУДЕСНО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ МИНАЛ ПО СЪЩАТА

    1 0 Отговор
    а кой ще ги подготвя по вид спорт - футбол да речем в момента това което е като налични треньори се/ водят/ на работа като учители в ЦРД ,ЦПЛР или подобно производни или са даскали завършили ВИФ и НСА в училища и ако имат желание се занимават и със спорт в свободното време без заплащане.В Държавата ни няма дори номклатурен номер за осигуровки към НОИ конкретНо за длъжноста,, треньор от години тази професия е девалвирала и се е обезличила тотално следствие на отношението на БСФС,ДАМС сега ММС ,Федерации по видове спортове, Общини и други фактори.Сега такива платени треньори има само в два три спорта и то в определени клубове и по Федерациите където са кинтите за НАЦ. ТРЕНЕРИ .Ежегодно НСА бълва стотици тренери влезли в държавната поръчка там по разни спортове и след това няма къде да се реализират професионално! Или Държавата харчи 4-5 години пари за тоя дето клати гората да попълват редиците на мвр,мно ,охранителни фирми и прочие ако се уредят...Преди имаше задължително разпределение за ТРИ ГОДИНИ поне им подсигуряваха препитание а сега какво ?Тази професия много отдавна е непристижна и се е обезличила по тези причина по добре кинезотерапевт в НСА където наплива е страхотен или сп. педагог .В момента ако имаш огромно желание да работиш тази професия трябва да събираш пари от децата което не е много законно за да си посигуриш ФРЗ ,а да си намериш спонсор за години напред да трудиш е в сверата на утопията!Такива проекти и иниацитиви от извесни

    Коментиран от #22

  • 21 Джанлука Шукриенито

    5 1 Отговор
    А бе този да не страда от шизофрения. Рекламира хазарт и в същото време подготвял проект за връщане на спортните паралелки.
  • 22 спортните паралелки

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЧУДЕСНО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ МИНАЛ ПО СЪЩАТА":

    ДА са много добри ама се отваря в даденото училище още една паралелка и се увеличявт всички часове и трябва допълнителни даскали и заплащане и още едни други пари за много неща ! Нужна е дългосрочна програма от страна на двете министрства подцигурена от Държавата ни Вече видяхме много спорни училища със страхотни бази и инфра структори се самозкриха поради липса на пари!Сегашните политици не обичат да се правят инвестиции дългосрочни без да има далавера от тях ав спорта само се вкарват хиляди докато се роди резултат и евнтуално някаква възврашаемост .А дано!
  • 23 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    ТАЗИ ИДЕЯ Е МНОГО ДОБРА, НАЙ – ВЕЧЕ ЗА КЮРДА БЕЛКИМ УСПЕЕ ДА ВЗЕМЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ! А, ДАНО!
  • 24 Байпроекта

    2 0 Отговор
    с 2,5/хатър 3,00/ се наточи ,ката натьо-ва бангия на мисиркова....Градско-селски хаймана си е...
  • 25 Ожэффж

    7 1 Отговор
    Писна ми от този, направо ми се драйфа.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ричи

    0 0 Отговор
    Това е най правилното решение за да се развиват българските спортове.Във всички спортове имаме много таланти който някой трябва да ги насърчава да спортуват някакъв спорт. Учители и треньори трябва да проверяват децата кой спортове им се отдават най много.