Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 09:43 5 430 35

1:7 не е големият проблем на Лудогорец

  • футбол

Къде са българските асове?

1:7 не е големият проблем на Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На всеки клуб се случва да бъде разгромен. 12-кратният поред български шампион Лудогорец не прави изключение.

"Орлите" бяха надиграни тотално в Дания. 1:7 от Нордселанд.

Основният проблем, според мен, на Лудогорец и на всички водещи клубове в България, е че не изграждат играчи на световно ниво от школите си.

Вчера КИ от Фарьорските острови с 6 местни титуляри направи равенство срещу Лил.

Лудогорец пък с нула българи сред стартиращите беше разгромен от Нордселанд с 6 датчани титуляри.

Предстои вечно дерби ЦСКА - Левски, очакванията са между 4 и 5 българи да стартират за историческите грандове.

Струва ми се, че от БФС трябва да въведат правило задължително по трима български играчи до 23 години (за олимпийски отбор) да са на терена в мачовете в елитната ни лига. Така грандовете и по-малките отбори ще трябва да имат поне 9-12 юноши и младежи, на които да разчитат за сезона.

Иначе отборите могат да играят и с 11 чужденци в Европа, това вчера се оказа несполучлива тактика за категорично най-успешния тим в България за последните 12 години.

И още нещо, Лудогорец, ЦСКА, Левски и всички най-вече професионални тимове в България имат роля относно резултатите на най-важния отбор в страната - националния.

Грандовете ни са пълни с високоплатени чужденци. На трима от тях да си спестят заплатите клубовете и да ги инвестират в школите си, дългосрочно вярвам, че ще сполучат. Ще сполучи и родината.

А тя...

България не е играла на Световно по футбол този век, макар втората му четвъртина да идва.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама

    49 1 Отговор
    го няма съдията.Трябва като излизат да играят навън,Домуза на си води и съдията.Само така ще бият.
  • 2 Гост

    44 1 Отговор
    Нормално! Няма ги титулярите кабаков, сватбата и тем подобни
  • 3 зле

    48 1 Отговор
    в дания в сеги град и село имат спортни клубове за деца, там децата почват да тренират от 5 годишни. в дания си нямат пияна корумпирана перука на чело на федерацията и главан спонсор не е ХАЗАРТНА фирма за СПОРТНИ ЗАЛОЗИ. алооо не виждатели къде е проблема ва!!! тия домуза, михйлов, абе всичките са за пандиза за държавна измяна
  • 4 Гневен

    30 0 Отговор
    Още на мача с Левски разбрах, че ще им се случи!
  • 5 Радвам се,

    33 4 Отговор
    че Делиорманец ги опукаха. Най-гнусния турски отбор в българското първенство.
  • 6 кУмУнист

    34 0 Отговор
    В България играят с няколко българи и им се получава. На вратата Боби Михайлов, напред Кабаков, от ляво гидженов, от дясно железов и 12 години шампион.

    Коментиран от #29

  • 7 Локо Сф1956

    36 0 Отговор
    Причините за голямата загуба на шампиона Лудогорец са ясни. Мачът започна без нито един българин. Преди години българските клубни отбори без нито един чужденец биеха грандовете от Европа. Дори Марек и Берое побеждаваха Байрен Мюнхен. Чакам отговор от БФС. Защо българските юноши и младежи отиват в чужбина и по отбори в България от по-долни групи за да се обиграват с години и няма място в мъжките отбори. Да се приеме регламент -не повече от 5-ма чужденци в отбор , а по време на мач не повече от 3-ма в игра.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майстор Тричко

    26 0 Отговор
    Проблемът е, че Лудогорец са безобразно лансирани във вътрешното първенство и футболистите, а и слабият им тренер остават с измамното чувство, че и в чужбина ще е така. Да ама не ! За да се докаже Домусчиев, че е много велик нека да изгради за 5-10 години отбор с изцяло бългаски футболисти (нали има школа, втори отбор, база и т.н.) и с до 3-ма чужденци на критичните постове и тогава да се бие в гърдите, че е дългогодишен шампион. Лошото е, че и другите водещи отбори (а и не само) като двете ЦСКА, Левски, Локо Пд и т.н. тръгнаха по същия грешен път защото искат да печелят и въртят бързо парите. Но това е до време, а славата и достойнството се изпаряват яко дим. Ако някой от ръководството чете не само това, но и другите коментари може и да им дойде ума в главата. Единственото положително е, че едно нещо за да се оправи трябва първо тотално да се развали (нов бар--дак със стари шафран--тии не се прави).
  • 11 Николай

    7 1 Отговор
    Гришо не са го били така!!!

    Коментиран от #14

  • 12 факти само истински

    19 0 Отговор
    падат и то яко с ханбален резултат цифровото изражение можеше да бъде и по голямо от тоя датски отбор но загубиха хъс да вкарват стана им безинтересно. трагедията е че това е шампиона по ФУТБОЛ НА БЪЛГАРИЯ жалък и безсилен дори и физически немощен, а извинения всеки си има то е като чертата която ни дели задните части на две винаги си я носим
  • 13 ИНЖ

    22 1 Отговор
    Това е "венецът" на 12-годишната "Хегемония"!!! Със съдийски аванти (и съответно с балтии за ЦСКА) ето докъде стигнахме!!! И клубният футбол, и националният отбор са трагедия!!! Благодарение на Перукан, ББ и всякакви други бездарници!!!
  • 14 абе

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Николай":

    и пада всички падат в тениса е сега и холген руне пада от накашима ама си заработва парите сам и има 23 милиоа вече имаш добра спортна злоба спортувай може да постигнеш нещо с това качество в някой спорт ,само не мога да се сетя къде свърза лудогорец от темата с тениса и григор ... във футбола парите се дават напред в тениса е ако си ги заработиш.... разликата е много ,,малка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 българин

    8 3 Отговор
    Кое е по-различно в Zадунайската губерния, под ръководството на червената мафия всичко е безаналогово и най-вече простотията, глупостта и престъпното, некомпетентно и неуместно ръководство от "елита" и слугинажа на мафията, на всички нива и навсякъде в държавата.
  • 18 БГ жител

    16 0 Отговор
    Талантливи деца от школите отиват на боклука, заради схемите, които се вътят в клубовете! Незнайни африканци с големи трансфери и заплати, които получават малък процент от сумата !
    Днеска сме тука, утре ни няма, давай бърза печалба ! Няма време, да чакаме дете от школата да се развие и евентоално да се продаде в бъдеще !
    Кога последно е имало трансфер на българен в отбор от грандовете ?
    Колко футболиста призвеждат футболните ни школи, сравнение и с по малки държави от нашата?
    СХЕМА, БЕЗХАБЕРИЕ, УПАДЪК !!!
  • 19 Въгларово

    6 2 Отговор
    Онзи отбор с числата и много българи какво направи? Не е въпросът в чуждестраните спортисти,а в тяхното качество
  • 20 кУмУнист

    11 1 Отговор
    Какъв е смисъла това отборченце да съществува, за 12 години нито един футболист не създадоха от школата си ,един фен не натрупаха за 12г шампиони, имат всичко на всичко 79 фена, е какво дават на футбола тези.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами да

    8 0 Отговор
    Футболът може да бъде успешен бизнес, когато се прави с ум и правилно развитие! С алчност, покупки и продажби не става! Както и с некадърници, като всяко нещо!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха ха

    5 0 Отговор
    Головодници да живее националния ни отбор и бобита бокита
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иванов

    4 0 Отговор
    Айде не ги жалете ЦСКА като падна от тези сепии в двата мача с общ резултат 0-6 седмици наред имаше хехтове и подигравки а сега какво омекотявате срама това си е шок и ужас отвсякъде даже ЦСКА не е губил толкова в турнирите не и от такива измислени отбори тези ми приличат на 10 негърчета от Антверп дето биха говедата от гейрена сега историята се повтори но по унизително
  • 28 болни илюзии

    5 0 Отговор
    България и още 50 години няма да играе на Световно и това не може да бъде изненада . Никога няма да се върнат добрите времена с такива отбори като Лудогорец и такъв собственик като Домуса .
  • 29 анадън му

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "кУмУнист":

    Когато имахме друг строй , въпреки че не беше комунизъм а социализъм (аркадаш !) имахме спортни успехи не само в футбола (погледни Олимпийските игри , Световни първенства ) а въобще като цяло в спорта . Днес остана един волейбол и художествена гимнастика (шоу с оценки ) за други по значителни успехи не се сещам като в нито един спорт нямаме напредък от 1990г насам .

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 седем

    4 0 Отговор
    е свещенно число за някои хора , добре че викингите са забравили тяхното старо такова - 13
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 0 Отговор
    Проблемите на един национален отбор с липсата на качествени играчи, не са проблеми на един частен клуб като Лудогорец, ЦСКА, Левски ...
    Частните футболни клубове се правят заради престиж и за печалба, не се правят заради националния отбор. Националния отбор трябва да си решава сам проблемите.

    Според мен общите проблеми на националния отбор и на частните клюбове са РЪКОВОДСТВОТО. Некадърното РЪКОВОДСТВО води до такива поражения.
  • 34 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "анадън му":

    "имахме спортни успехи не само в футбола (погледни Олимпийските игри , Световни първенства ) а въобще като цяло в спорта."

    И какво помагат десетината спортните успехи=МЕДАЛИТЕ на хилядите хората у нас, които ровят в кофите за смет или хората, които спят на пейки в парка или под мостовете. Държавата трябва не трявба да харчи пари за олимпийски медали и фалшив престиж. А за да не се срамува от ровещи по кофите хора. С парите похарчени заедно класиране на един "елитен"спортист на 80-то място на Олимпиада. Държавата може да спаси 10-20 човека от това да ровят в кофите за смет!!!

    Аз не се радвам на спечелени медали от спортни състезания. Бих се радвал на масов спорт, на това над 99% от децата да спортуват нещо за удоволствие и здраве, а не 5% от децата да спортуват за медали. И да загърбват ученето заради някакви олимписки медали. Трябва баланс между спорт и трупането на знания и умения извън спорта.
    Да има футболисти печелещи дестки милиони годишно. Но от 1000 деца тръгнали да стават футболисти, само едно става супер футболист печелещ милиони. Някои биват осакатени, други се провалят, късметлиите по-рано, некъсметлите по-късно. И понеже са заложили само на футбола, провалът им във футбола води и до провал в живота.

    Коментиран от #35

  • 35 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    За хората, които ровят в кофата за смет, им е все тази дали България ще има спечелени 20 или има НУЛА олимпийски медали. Хората спящи под мостовете, нямат ТВ на който да гледат олимпиади или футболни мачове. Тези хора не ги интересува футболни мачове и олимпийски медали.

    Не е срамно, че България или български отбори нямат олимписки медали и футболни купи. Срамно е, че български граждани ровят по кофите за смет и спят под мостове. Срамно е, че българската държава е оставила една значителна част от гражданите си да мизерстват. И в същото време прахова огромни пари за спортисти "масовка" на олимпийски игри. Пък и да не са масковка, дори и да са олимпийски златни медалисти, какво от това. Това няма абсолютно никакво занчение за 4-5 млн. обикновенни българи.
    Футболните победи и купи имат значение за една малка част от българите, едни няколко хиляди футболни фанатици. Които, ако сме честни са психично болни комплексари, компенсиращи личното си нищожество с успехие на някакъв футболен клуб.