Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 19:28 3 709 6

Великанът отново ликува

  • спорт

Магнус Карлсен е един от най-великите спортисти

Великанът отново ликува - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Оферспил от Норвегия спечели Европейското клубно първенство по шахмат.

Отборът ликува безапелационно в турнира.

На първа дъска за Оферспил беше... Магнус Карлсен.

Той се отчете с 4 победи и 2 ремита за шампионите и 0 загуби.

Карлсен спечели и индивидуалната класация при представителите на първа дъска.

Той беше световен шампион между 2013–2023 г., но отказа да защитава титлата си тази година.

Това не попречи на Карлсен да спечели Световната купа по шахмат за мъже през лятото. Едва ли, който и да било шахматист би твърдял, че е по-силен от Магнус сега.

32-годишният Карлсен се раздели с шахматната корона в класическия шах добороволно. Но все повече се приближава до митичността в шахмата на Боби Фишер и Гари Каспаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    6 2 Отговор
    Играч!!!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 7 Отговор
    Не съм убеден,че играе "Коректно"!Същото се отнася и за Боби Фишер........Колкото до селимова......Вероятно е разбрала в Дюрас,че морето не е до колене.....ПС....Изкуственият интелект играе без фигура и печели срещу него........Карлсен...
  • 3 Каиса се смее

    2 1 Отговор
    Мъжкият турнир всъщност се реши от една партия между Карлсен и наследникът му Винсент Кеймер. Карлсен спечели с белите и така събра 5/6т. срещу 5/7 на младока.(18 години). Така Карлсен победи на първа дъска, а отборът му спечели с 3,5:2,5 и стана първи. Евентуално реми обръщаме и двете класации.
    Сега за нашето участие. Отборът на Нургюл стана втори. Можеше да бъде и пръв, ако тя не играеше.
    1,5т./5 я прави най-слабо представилата се от отбора. Останалите постигнаха 16т./23. Тя игра три пъти на втора дъска и два пъти на трета и имаше средно 31 Ело точки повече от противничките. Нищо, ще го отчетем като подготовка за Торонто.
  • 4 Скот Ритър

    0 0 Отговор
    Защо се мъчат тази игра както и Го човека не може да спечели срещу компютъра. Мошеници ще се намерят не че вярвам, че на някой му подсказват от г.за
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Спас

    2 0 Отговор
    За всяко време е имало своя връх, днес е Карлсен.