Last news in Fakti

23 Ноември, 2013 16:00 959 0

Гьотце, не очаквай аплодисменти!

  • марио гьотце-
  • аплодисменти-
  • борусия дортмунд-
  • байерн

Двубоят е от 19:30 часа. Байерн е първи във временното класиране с актив от 32 точки, Борусия е втори с 28

Гьотце, не очаквай аплодисменти! - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Когато Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен) излязат един срещу друг тази вечер на „Сигнал-Идуна Парк” в отговор на испанското „Ел Класико”, всички погледи ще бъдат отправени към един човек: Марио Гьотце.

21-годишният германски национал напусна Борусия през лятото в посока Мюнхен, и тази вечер за първи път ще се завърне на мястото, което наричаше свой дом. Той пропусна първия сблъсък между двата тима през този сезон (4:2 за момчетата на Клоп в мача за Суперкупата) заради контузия. Гьотце обаче не трябва да очаква топло посрещане.

Малко преди да предприеме драматичния ход към „Алианц Арена”, футболистът се вричаше в любов на „жълто-черните” феновете, давайки им спокойствие, че бъдещето му е свързано с тима. Няколко седмици по-късно той ги зашлеви звучно с новината, че е подписал с баварския гранд, който е и най-големият противник на Борусия.

Треньорът на  тима Юрген Клоп бе безмълвен и шокиран в продължение на дни след информацията за трансфера. Не закъсняха и ироничните банери – „Любов към парите”.

Спортният директор на Борусия Михаел Зорк заяви, че не иска Гьотце да бъде освиркан от близо 80 хиляди души, но погледна реалистично на ситуацията: „Никой не е толкова наивен да вярва, че Марио ще бъде приет с овации”.

Историята не е на страната на Гьотце. Последният играч, който направи подобна рокада, бе Торстен Фрингс през 2004 година, припомня Goal.com. Той обаче дълбоко съжали за това си решение. Когато се върна „у дома”, Борусия поведе с 2:0, а феновете се надсмяха над избора му да отиде във вражеския лагер.

Самият Гьотце призна, че това ще е един от най-тежките моменти в кариерата му. Не е трудно да се прогнозира, че всяко негово докосване в мача ще бъде последвано от бурни освирквания.

Тимът от Дортмунд загуби великолепен играч, но спечели 37 милиона евро, с които си осигури представящия се великолепно до този момент Хенрик Мхитарян.

Феновете на Борусия обаче трябва да помнят, че Гьотце бе в основата на спечелването на две титли от Бундеслигата, както и една Купа на Германия. Това, че играчът потърси щастието си другаде, е само част от модерния футбол.

Тимът на Клоп се нуждае от трите точки. А феновете може би трябва да концентрират енергията си в тази посока, отколкото само в една личност.

Тази личност обаче не трябва да очаква аплодисменти!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА