Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 14:06 2 519 13

Григор Димитров е на полуфинал на "Мастърс" в Шанхай

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

По този начин Григор записа първи успех срещу Джари след две загуби в предишните им мачове и се класира за своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-а година след Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду

Григор Димитров е на полуфинал на "Мастърс" в Шанхай - 1

Първата ракета на България - Григор Димитров, ще играе на 1/2-финал на „Мастърс“ турнира на твърди кортове в китайския град Шанхай! Хасковлията преодоля съпротивата на неудобния за него чилиец Николас Джари с 2:0 гейма [7:6 (2), 6:4] за час и 38 минути игра.

По този начин Григор записа първи успех срещу Джари след две загуби в предишните им мачове и се класира за своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-а година след Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. В битка за място във финала той ще срещне някого измежду французина Юго Умбер или петият поставен в схемата руснак Андрей Рубльов.

Бившият №3 в света показа безупречна игра, както бе и в предишните му двубои, включително срещу световния номер 2 Карлос Алкарас педи два дни, а освен това не даде нито една точка за пробив на 22-ия в схемата Джари за целия мач.

Статистиката подчерта колко солиден е бил Димитров на корта, като той допусна само три непредизвикани грешки в целия мач (общо 126 разигравания). Българският тенисист реализира и 19 печеливши удара, спечели 90 процента от точките след първия си сервис и взе 7 точки от 9 излизания на мрежата. Димитров не даде нито една възможност за пробив на съперника си в двубоя.

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал (общо девето в кариерата му) на състезание от такава категория от април миналата година. Тогава той достигна до финалната четворка на турнира на клей в Монте Карло. Общо това ще бъде деветият „Мастърс“ полуфинал за Григор, като той ще преследва второ участие на финал. Българинът има една титла от престижните серии - от турнира в Синсинати през 2017-а година.

За класирането си за полуфиналите в Шанхай Димитров ще вземе 352 635 долара от наградния фонд от общо 8,8 милиона, както и 360 точки за световната ранглиста, в която се изкачва до номер 16.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    Браво на господин
    Димитров
  • 2 Мими Кучева

    5 13 Отговор
    Започна Епохата "Гришня" в тениса!🥎🐷🐵🥳🤡🥳👍
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 2 Отговор
    Много качествен тенис играе в Шанхай ,Григор Димитров.По играта мога да кажа ,че го виждам Шампион на турнирът в шанхай!Турнирът в шанхай е със сила на "Голям шлем"!Само ,Господ Джокович го няма!
  • 4 браво

    17 1 Отговор
    Много хубаво играе!
  • 5 Успех

    17 1 Отговор
    Мачкай, Гришо !

    Коментиран от #9

  • 6 Алфа херинга

    24 1 Отговор
    Гришо си е оправил сервиса, а и изглежда много по концентриран от преди. Явно липсата на фусти около него му се отразява благоприятно.
  • 7 Въпрос

    12 1 Отговор
    Къде са критикарите?
  • 8 Жорж

    12 2 Отговор
    Хайде,хейтърите,избийте някое комплексче.

    Коментиран от #10

  • 9 Любителка на големия тенис

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Успех":

    ...Чаршафите!

    Коментиран от #11

  • 10 Гоуст

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Жорж":

    Когато бие, българофобите петоколонници са по-ниски от тревата. Мълчат и умират от яд.
    Вземе ли да падне, тук за отрицателно време се изсипва една кофа с ла.на колко си можел, колко бил зле и т.н. И това от хора, за които най-големият успех в живота е да изпият 1 кило ракия или да пребият жената, ако въобще са успели да си хванат такава.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Найк

    1 3 Отговор
    Клоуна Джокович не липсва на никого.

    Коментиран от #13

  • 13 Найк!

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Найк":

    Ти си измисли друго потребителско име,не моето.Иначе позравления на Григор за победата и му пожелавам дори да спечели трофея накрая.Давай Гришо!