Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 07:00 4 088 4

Пепелянката защити световната си титла пред очите на Конър Макгрегър

  • йосиф панов-
  • max fight 56-
  • мма-
  • спорт-
  • саид месауд-
  • конър макгрегър

Йосиф Панов заслужи световната титла на Универсалната боксова организация по забележителен начин, боксирайки се на завидно високо темпо срещу корав противник

Йосиф Панов постигна най-престижната и най-важната победа в професионалната си кариера, след като демонстрира висока класа в рамките на 12 рунда и спечели с единодушно съдийско решение (116-114, 117-114, 115-113) срещу французина Саид Месауд в основната битка на MAX FIGHT 56.

Пепелянката заслужи световната титла на Универсалната боксова организация по забележителен начин, боксирайки се на завидно високо темпо срещу корав противник. Конър Макгрегър уважи и двамата бойци със специалния “подобаващ” бонус от 12 000 евро за “най-добрата битка” на галавечерта.

Панов вече има 25 професионални победи и заслужи аплодисментите не само на Макгрегър, а и на около 10 хиляди екзалтирани зрители в “Арена София”. Конър пък представи и същия финансов бонус за "нокаут на вечерта", дело на Борислав Велев - Рой в подглавната битка срещу Пабло Мендоса.

И двамата боксьори започнаха битката малко напрегнато, което беше нормално, предвид сериозната отговорност. Движението с крака беше непрестанно в средата на ринга, а Йосиф постепенно започна да трупа попадения на сметката си. Въпреки че Месауд добре движеше главата си, той стана жертва на някои добри леви крошета на Панов. Левите крошета започнаха да се увеличават в актива на Пепелянката, който вдигна темпото във втория рунд, нищо че срещата беше предвидена за 12. Месауд редуваше атаки в тялото с такива в главата и поизравни “играта”. “Влизай първи в размените и влизай последен”, бяха указанията от ъгъла на Панов в паузата между рундовете.

В средата на четвъртия рунд Панов съвсем потуши поривите на противника си с ляво кроше, което изби гумата на Масауд. Французинът със сигурност показваше, че е достоен противник, но вече плюеше кръв. Именно това беше стремежът на Пепелянката - атаки в тялото с дясна ръка и веднага последващо ляво кроше в главата. След края на петата част, в която темпото продължаваше да е високо и двамата си спретваха същинска война, Масауд победоносно вдигна ръка във въздуха. Независимо от самонадеяното поведение на французина, Йосиф изглеждаше постоянно в контрол на размените, макар да понасяше някои бодишоти. Панов завърши с чудесно ляво кроше в последната секунда на рунда, а след края му реферът на ринга се забави да разтърве двамата и Масауд нанесе непозволен удар.

В края на следващия рунд неспортсменското поведение на французина продължи и той в крайна сметка пусна кръв от носа на Йосиф, отново нанасяйки удар след гонга. По-отчетливите попадения все пак бяха на сметката на Пепелянката, но вече за всички беше ясно, че стихийните атаки на Месауд крият своята опасност. Три пъти сигнал “стоп” даде реферът на ринга, но французинът не спираше атаките си и дори нанесе удар под пояса на Панов в деветия рунд, за щастие недостатъчно силен. С нова нечиста атака Месауд отвори аркада над лявата вежда на Йосиф, но отново по-чистите попадения бяха в актива на българина.

Разпилените офанзиви на Месауд всъщност нанасяха повече поражения чрез непозволени прийоми като лакти, а публиката крещеше “Хайде, Йосиф” в подкрепа на Пепелянката. Французинът дори комично вдигна победоносно ръце след края на десетия рунд, сякаш забравил, че битката е за шампионски пояс и съответно е 12 рунда.

Темпото се накъса, основно инициирано от клинчовете на Месауд. Панов обаче пласира три чисти десни крошета в първия “шампионски рунд” и това провокира още повече клинчове от французина. Както и през целия мач, така и в заключителните 3 минути на битката, по-чистите, по-класните попадения бяха в актива на Йосиф. В последните десетина секунди Пепелянката изби гумата на съперника с дясно кроше, а когато тя му беше върната, настъпи краят на срещата.

В крайна сметка под аплодисментите на Конър Макгрегър реферът заслужено вдигна ръката на Панов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    6 0 Отговор
    Сега е ред на усойницата.
  • 2 БАРБАРОСА

    8 4 Отговор
    Получи подарък от съдиите.Не съм сигурен,че е победител.Французина беше доминантен и през 12 рунда!
  • 3 Хаха

    5 1 Отговор
    Франсето си помисли, че като е българин ще го бие лесно и като видя, че губи започна с непозволени удари. Заслужава наказание
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.