Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 09:00 888 3

УЕФА качи с още €500 млн. наградния фонд в Шампионската лига

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • награден фонд

Досега отборите в най-голямата надпревара в Европа си разделяха 2 милиарда евро, но от следващата кампания УЕФА ще вдигне наградния фонд на 2,5 милиарда евро

УЕФА качи с още €500 млн. наградния фонд в Шампионската лига - 1

Отборите, които се класират за Шампионската лига от следващия сезон, ще могат да се надяват на значителни финансови постъпления, твърдят информации от Италия. Досега отборите в най-голямата надпревара в Европа си разделяха 2 милиарда евро, но от следващата кампания УЕФА ще вдигне наградния фонд на 2,5 милиарда евро.

Трябва да се отбележи, че от следващия сезон ще има общо 36 отбора в „груповата фаза“, което означава допълнителни четири отбора. Това ще означава и допълнителни 4 мача за всеки отбор. Следователно бонусът на отбор и на мач не се повишава толкова драматично, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Според Calcio e Finanza основната разлика е, че като пазарен дял парите ще паднат от 900,9 милиона евро на 863,6 милиона евро. В същото време обаче наградният фонд за резултати ще се увеличи от 600,6 милиона евро на 925,3 милиона евро. Това означава, че всеки участник в състезанието ще бъде замесен в поделянето на награден фонд в размер на €678,5 милиона. Това е повече от €550,5-те милиона тази година.

Промените ще доведат до промяна, която означава, че традиционно успешните страни ще печелят по-малко пари и много повече финансов акцент ще бъде насочен към действителните резултати, въпреки че всяка страна получава такса и за загубени мачове.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    0 0 Отговор
    И как като се вдигнат с четири отбора се увеличат допълнително мачовете на всеки отбор с четири?
  • 2 на село

    0 0 Отговор
    Е,те ся ще се меси до побъркване.
  • 3 123456

    1 0 Отговор
    отде пари в тия организацийки - яка перачница на мафията ...