Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 13:00 3 799 7

Франсис Нгану: Тайсън Фюри не е толкова висок, колкото твърди

  • франсис нгану-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт

Въпреки че Циганския цар беше по-висок от бившата звезда на UFC Франсис Нгану, когато двамата се изправиха на пресконференция по-рано този месец, разликата може би не беше толкова изразена, колкото някои очакваха

Франсис Нгану: Тайсън Фюри не е толкова висок, колкото твърди - 1

Ако трябва да кажем очевидното, шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри е доста висок. Човекът, който ще се изправи срещу него тази събота вечер, обаче смята, че представата за това какъв е ръстът на Фюри е погрешна. Двамата се сблъскват в събота в Рияд, Саудитска Арабия.

Въпреки че Циганския цар беше по-висок от бившата звезда на UFC Франсис Нгану, когато двамата се изправиха на пресконференция по-рано този месец, разликата може би не беше толкова изразена, колкото някои очакваха.

В неотдавнашна рубрика на TNT Sports водещият Карл Фрамптън заяви, че е изненадан, че разликата във височината е толкова малка, с което Нгану се съгласи и заяви, че Фюри е значително по-нисък от посочения от него ръст от 206 см.

„Те казват, че е висок 6 фута и 9 инча (206 см)? Но на мен това не ми прилича на пет сантиметра разлика. Аз съм 6 фута и 5 инча (195 см), и ти си около 6 фута и 4“.

Независимо от подробностите, Фюри ще се радва на предимство във височината и значителен обсег над Нгану в Рияд, както и на превъзходство над почти всички други възможни фактори, свързани с бокса. Това би било една от най-големите изненади в историята на спорта, ако Нгану успее да направи немислимото и да победи шампиона в тежка категория при дебюта си в професионалния бокс.

Никой от авторитетните специалисти обаче не му дава шанс да го направи, а Фюри - самопровъзгласил се за гигант, който защитава рекордния си ръст - се очаква да премине през десетрундовото състезание без особени проблеми. Ако това стане, го очаква дългоочакваният безспорен сблъсък с Олександър Усик, като и двамата вече са подписали договори за първото обединение на четири пояса в тежката категория. Все още не е уточнена дата, но се шушука, че двубоят може да се състои още на 23 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    3 0 Отговор
    Да си ги мерят на ринга, какво си ги мерят на приказки!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МАКМУД

    0 4 Отговор
    ИНГИЛИЗИ А КЕ ПАДНЕ ВЪВ 20 ТАТА СЕКУНДА И НЕМА ДА СТАНЕ....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 черният претендент

    2 2 Отговор
    на гала шоуто е по млад . африканци световни никога не са ставали . никога . 1-2 рунд ще има силови напъни и африката ще събори джипсито . ирландците дълго време се бореха срещу краля и кралицата . искаха независимост . после тероризма секна . капитализма там е много демократичен . гледат говеда, работят в търговията, в строителството . Циганския има и братя и те са боксйори . изкарват пари . който иска за час да погледа мъже в нечестна кървава битка , да ходи . аз няма да ходя . пулев няма шансове срещу толкова яки . би бившата, а тя ялова .
  • 6 Васил атанасов

    1 0 Отговор
    Фюри ще го бие за боксьора е лесно да бие мма
    Кик боксьор или който и да е
    Ако играят по правилата на бокса
    Само обаче да не взиме да го удари Нагану
    Е тогава ще е интересно
    Фюри играе мръсна и нечиста игра
  • 7 никога не знаеш

    0 0 Отговор
    АЗ ще заложа 2 бинки на нгау може ди си тръгнем с 200 000лв при тея коефициенти.