Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 06:23 1 142 1

Тотнъм e новият едноличен лидер във Висшата лига след успех над Фулъм

  • тотнъм-
  • фулъм-
  • висша лига-
  • футбол

Тимът на Анге Постекоглу продължи с отличните си игри от началото на сезона и записа поредна победа в шампионата - 2:0

Тотнъм e новият едноличен лидер във Висшата лига след успех над Фулъм - 1

Oтборът на Тотнъм Хотспър e новият едноличен лидер във Висшата лига. Тимът на Анге Постекоглу продължи с отличните си игри от началото на сезона и записа поредна победа в шампионата. Този път лондончани се справиха с градския съперник Фулъм, който не успя да се противопостави на Хюн Мин Сон и компания, и взеха трите точки след 2:0. Именно кореецът откри за домакините през първата част, а след почивката Джеймс Мадисън удови и оформи крайния резултата.

След спечелените три точки Тотнъм вече има актив от 23 и еднолично окупира първото място във временното класиране. „Шпорите” имат две точки повече от Манчестър Сити и Арсенал. Фулъм пък остава едва 13-ти в таблицата, инкасирайки четвърто поражение от началото на кампанията.

Двубоят на стадион „Тотнъм Хотспър” очаквано започна с вихрени атаки на домакините, които още във втората минута можеха да поведат в резултата. Джеймс Мадисън бе изведен зад отбраната на гостите, но ударът му бе отразен от Бернд Лено. Малко по-късно домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, който бе изпълнен заучено. В крайна сметка Ван де Вен имаше възможност да стреля от чиста позиция, но прати топката над вратата.

В 11-ата минута дойде най-чистото положение от началото на срещата и то бе пред вратата на Тотнъм. След центриране от корнер, Палиня стреля опасно с глава, но Викарио с една ръка успя да отрази, а след това играчи на Фулъм извърши нарушение в нападение.

Постепенно „котиджърс” изравниха играта и на свой ред започнаха да организират опасни атаки, особено по левия фланг, където действаше бразилецът Уилиан.

В 30-ата минута обаче, неговият сънародник Ричарлисон бе този, който можеше да открие резултата след прекрасна контраатака. Бързото нападение за домакините премина по дясното крило, за да бъде пратена топката пред наказателното поле, където Ричарлисон бе оставен непокрит и стреля от дистанция, но не успя да намери рамката на вратата и топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Статуквото в мача бе нарушено в 36-ата минута след груба грешка при изнасянето на топката от страна на гостите. Баси не успя да намери свой съотборник в центъра на терена, футболист на „шпорите” пресече подаването и намери Ричарлисон в предни позиции. Бразилецът веднага видя свободния на границата на наказателното поле Хюн Мин Сон и му подаде, а кореецът, след като преодоля двама бранители на гостите, с техничен удар от границата на пеналта не остави шансове на Лено.

В минутите до края на първото полувреме „шпорите” имаха още няколко добри възможности за гол, но късметът покри гостите, които съумяха да се оттеглят на почивка само с гол пасив.

До голяма степен всичко в дербито бе решено в 54-ата минута, когато домакините вкараха нов гол. Този път точен бе Джеймс Мадисън, който бе изведен от Хюн Мин Сон след нова грешка на бранителя на гостите Калвин Баси.

Седем минути преди края на редовното време гостите стигнаха до най-чистото си положение през втората част. Раул Хименес бе изведен отдясно и стреля много силно по диагонала, но Викарио отново показа класа на вратата на Тотнъм и спаси.

Хари Уилсън имаше последния шанс в мача, но останал сам срещу вратаря на Тотнъм се засуети и позволи ударът му да бъде блокирано от Емерсон Роял.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Таланти
    а в БГ
    Няма
    Вече
    Истински Футбол