Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 09:00 796 0

Ювентус започна преговори с банки

  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а

Компанията обмисля възможността да ангажира синдикат за записването на всички новоиздадени акции и за тази цел е инициирала контакти с водещи банкови институции

Ювентус започна преговори с банки - 1

Ювентус е започнал преговори с банки за формиране на синдикат за планираното плащане в брой на до 200 милиона евро, съобщиха от италианския клуб в понеделник, след като бордът му одобри увеличение на капитала.

"Компанията обмисля възможността да ангажира синдикат за записването на всички новоиздадени акции и за тази цел е инициирала контакти с водещи банкови институции", се казва в изявлението на ръководството на "бианконерите".

По-рано през октомври от клуба от Серия А заявиха, че ще поискат от акционерите си нови финансови средства, след като за пореден път беше отчетена финансова загуба на годишна база. Прогнозите за момента са, че Ювентус ще остане на червено и през настоящата фискална година.

Увеличението на капитала на 36-кратния шампион на Италия се очаква да бъде извършено през първите четири месеца на следващата година.

Бордът ще поиска от главния акционер Ексор да предвиди първоначално плащане от 80 милиона евро преди сделката за увеличение на капитала.

Холдинговата компания Eксор е собственост на фамилия Аниели, която притежава Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА