Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 13:30 861 0

Американски тенисист гори за 18 месеца заради пропуснати допинг тестове

  • дженсън бруксби-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Дженсън Бруксби има 21 дни, за да обжалва решението пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана

Американски тенисист гори за 18 месеца заради пропуснати допинг тестове - 1

Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA) наказа с лишаване от състезателни права за 18 месеца Дженсън Бруксби (САЩ) заради пропуснати три допинг проби, съобщават от организацията.

Американецът има 21 дни, за да обжалва решението пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

През месец юли агенцията реши временно да отстрани Бруксби. За последно той игра на Откритото първенство на Австралия през януари, когато загуби от сънародника си Томи Пол в третия кръг на турнира от Големия шлем. Оттогава Бруксби не се е състезавал заради контузия на китката, претърпя две операции и още се възстановява.

22-годишният Дженсън Бруксби е на 301-во място в класацията на АТП, а най-високата му позиция в световната ранглиста е номер 33. Американецът няма победи в турнирите под егидата на организацията. Най-добрият му резултат на турнир от Големия шлем е достигането до четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ през 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА