Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 13:30 1 171 0

Гуардиола за Холанд: Невъзможно е във всеки мач да вкарва по седем гола!

  • манчестър сити-
  • пеп гуардиола-
  • ерлинг холанд-
  • футбол

Но той вкарва много голове и ако хората искат да се провали, защото не бележи 50 попадения, това няма значение

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не се оказва натиск върху Ерлинг Холанд да бележи повече голове, след като с две попадения на норвежеца шампионите спечелиха като гост на Йънг Бойс.

Холанд беше точен на два пъти през второто полувреме, а англичаните постигнаха победа с 3:1 над швейцарския отбор в среща от група "G" на Шампионската лига, която се игра на изкуствената настилка на стадион "Ванкдорф" в Берн.

Головете на Холанд са първи за него в шест мача от Шампионската лига, докато попадението му срещу Брайтън в събота сложи край на серия от три мача без гол за нападателя, който има общо 52 миналия сезон.

"Има впечатлението след миналия сезон, че той трябва да вкара по седем гола във всеки един мач. Това е невъзможно. Но той вкарва много голове и ако хората искат да се провали, защото не бележи 50 попадения, това няма значение. Той винаги е основната час от отбора. Вторият гол беше наистина добър, а Холанд имаше и други шансове. Важното е да създаваш голови положения", коментира Гуардиола.

"Може би в подходящия момент от сезона той ще бъде на върха, по-добър от сега, но вече отбеляза много голове и ние сме наистина доволни. Много пъти съм му казвал, че не го съдя за това дали бележи голове или не, въпреки че знам, че иска да вкарва. Той има желание да се подобрява и аз нямам съмнения в това", добави мениджърът.

Победата на Сити е трета поредна за тима и ги доближи до фазата на елиминациите. Те може да стигнат до там за 11-и пореден сезон при успех над същия противник на стадион "Етихад" след две седмици.

"Резултатът е добър и като цяло беше добро представяне. Можехме да вкараме повече голове, но важното е да създаваме положения", каза Гуардиола, чийто отбор имаше 26 шанса да отбележи пред вратата на съперника.

Мениджърът добави, че Фил Фодън не е играл заради "малък проблем", докато Хулиан Алварес, който беше отменен гол, след като влезе от пейката, не е успял да издържи цял мач.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА