Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 08:16 1 850 5

Новак Джокович победи Карлос Алкарас и ще спори за титлата в Торино

  • новак-
  • джокович-
  • тенис-
  • синер-
  • алкарас

Така сърбинът ще гони рекорден седми трофей от финалите на АТП в кариерата си

Новак Джокович победи Карлос Алкарас и ще спори за титлата в Торино - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович победи Карлос Алкарас и се класира за финала на финалния турнир на Асоциацията на тенисистите професионалисти (АТП) в Торино (Италия), който е с награден фонд 15 милиона долара. В надпреварата участват само най-добрите осем в мъжкия тенис през годината.

Сърбинът победи на полуфиналите номер 2 в света Карлос Алкарас (Испания) с 6:3, 6:2 за само 89 минути на корта. Така той записа трети успех срещу Алкарас в четири двубоя през този сезон.

Във финала Джокович ще играе срещу представителя на домакините Яник Синер, който в другия полуфинал надделя над Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2:29 часа.

Така сърбинът ще гони рекорден седми трофей от финалите на АТП в кариерата си. Той загуби последния си мач срещу Синер в груповата фаза в Торино с 5:7, 7:6(5), 6:7(2) и сега ще търси реванш. Джокович ще се опита да стане третият тенисист от шест години насам, който взима титлата след поражение в груповата фаза. Александър Зверев допусна загуби от Даниил Медведев (2021) и от Джокович (2018), за да триумфира. Джокович е постигнал това веднъж преди, като след загуба от Роджър Федерер успя да стане шампион през 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 22 Отговор
    Писна ми от тоя сръбски джуревец
  • 2 сбруя

    5 2 Отговор
    Ястнооо,Алкатрас няма да спори.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 3 Отговор
    Джокович го размаза,а не победи!алкарас много говори като вас,но малко играе!Нещо като бг,футбол.Днес Ако на Сърбите им трябва Победа ще победят,ако им трябва реми ще направят реми,а на вас бг ще ви обясняват,че бг-ритнитопковци играели феноменално..........
  • 4 Локо Сф1956

    8 1 Отговор
    Джокович в момента е най-великият тенесист на корт . Да не забравяме, че беше ощетен и почти 2 години му беше забранено да играе в големите турнири-Австралия, САЩ и др.. Не си беше сложил ваксина за Ковид 19.
  • 5 Синер ще победи Ноле

    1 6 Отговор
    Синер ще победи Джокович.