Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 15:27 35 489 43

На вниманието на Борислав Михайлов, Димитър Бербатов и всички замесени: Момчетата показаха ясно какво трябва да се направи

  • футбол

Има надежда за футболна България

На вниманието на Борислав Михайлов, Димитър Бербатов и всички замесени: Момчетата показаха ясно какво трябва да се направи - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Турция, Хърватия, Албания, Сърбия, Словения и Румъния се класираха за Евро 2024 по футбол за мъже. Босна и Херцеговина и Гърция ще играят в плейофите за квоти за форума. Между 6 и 8 от представителите на Балканите ще са на ЕП 2024. А ние останахме твърдо последни в нашата квалификационна група.

Аз бях на протеста срещу Борислав Михайлов като президент на БФС и никой не ми е платил и стотинка за това. Това е единственото ми мнение относно дискусията дали протеста в близост до "Васил Левски" е бил платен.

България загуби като домакин от Андора на футбол при националите до 19 г. този вторник. Не се сещам последните години да имаме някакви съществени успехи при юношите с отзвук в чужбина. Т.е. сегашната политика на БФС и на клубовете (които избират ръководството на Футболния съюз) при децата и юношите твърдя, че не работи добре. Знам, че Бербатов като кандидат за президент не е замесен в краха с Андора. Но трябва системата в ДЮШ да претърпи грандиозни промени - към всички с желание да управляват БФС.

Няколко часа по-късно младежите ни излязоха срещу Естония U21 с титуляри от следните клубни отбори:

Лудогорец - Арда, Славия, ЦСКА, ЦСКА 1948 - Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 - Левски, Хебър, ЦСКА 1948.

Крайният резултат беше 6:0. Георги Николов реализира хеттрик и това не е изненада, защото на клубно ниво треньор му е Любослав Пенев и е втори при голмайсторите в елитната група. Всички млади национали показаха през второто полувреме, че има някаква сериозна перспектива в тяхно лице. А ако са твърди титуляри в Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и прочие смятам, че ще е по-добре за всички от футболна България.

Ако от БФС не въведат правило за задължително 90-минутно участие на поне двама български футболисти до 21 или 23-годишна възраст в елитното първенство, съчетано с много промени в системата на ДЮШ, според мен няма особено значение кой ще е президент на централата.

И ако промените не започнат скоро. Съседите ни ще играят на големи форуми, а ние ще ги гледаме по телевизията.

Ясно е, че Мондиал 2026 е мираж за футболна България. Има 16 квоти за Европа, а нас ни очаква тежък жребий за квалификациите, където почти сигурно ще сме в 4-ата урна при формат с 12 групи.

Но ако водещите ни отбори започнат да разчитат масово на млади български играчи, а БФС си сътрудничи с ММС по най-добрия възможен начин що касае ДЮШ.

При цялата обич и страст на повечето българи към футбола - Евро 2028 е постижима цел, а ЕП 2032 задължителна.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санди

    89 8 Отговор
    Да, всичко е ясно, цялото БФС да бъде изметено и да нямат право да се занимават с футбол за 25 години!
  • 2 🇧🇬🇪🇺💯

    71 13 Отговор
    Единственият начин България да стъпи на крака е,

    “ Пледирам за изцяло Женско Правителство, за да стъпи България на здрава почва трябва да има изцяло Женско Правителство за най малко два пълни мандата.

    Пледирам Българският Футбол да бъде забранен за два мандата, отборите разпуснати а играчите да се влеят в Говедовъдството като работници във Фермите.”
  • 3 Точен

    35 102 Отговор
    Най-виновният, ако не единствен виновен, е Димитър Бербатов. Той се отказа навремето от националния отбор, срам!

    Коментиран от #7, #8, #21, #40

  • 4 фергюсън

    64 11 Отговор
    Не подаде ли оставка и продължава да шикалкави и се прави на велик , ще хвърчат на далеч скалпове и перуки !!!
  • 5 Боби Наглеца

    52 7 Отговор
    Аз съм агне бе, не чухте ли?
  • 6 Продължаваме Промяната

    12 32 Отговор
    Тервеле, малко са те били полицаите

    Коментиран от #27

  • 7 Наточен

    75 15 Отговор

    До коментар #3 от "Точен":

    Не се е отказал, а го отказаха. Лечковци, Клечковци и сие го набеждаваха за виновник след всеки мач на националния с него. Сега ни докараха до последното място в групата, ха честито!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боби Наглеца

    62 6 Отговор
    Наздраве, компанията! Ви пуснем нещо на Преслава, а?
  • 10 чичко Венци

    51 5 Отговор
    Много е нагъл,повече и от мен
  • 11 Иво

    43 1 Отговор
    Децата се развиват още 12 годишна възраст още преди да влезнат в ДЮШ,не може на 16-17 години и да не може да направи три правилни паса.
  • 12 Как се отказах от футбола...

    99 2 Отговор
    Като дете бях един от най-добрите на футбол в квартала. Заведоха ме с препоръки в Локо София, треньора ме гледаше пренебрежително, слагаше ме в някакви остарели схеми като защитник и 5та резерва. Титуляри бяха децата, чиито родители купуваха топки и екипи. Тръгнах си когато треньора веднъж ме срина пред всички - "ти играл ли си въобще футбол". Напуснах Локото и продължих да си играя пред блока. След няколко години в училището ни създадоха Локо 101, които събраха двойкаджиите, направиха спортна паралелка, станаха републикански и напълниха витрините с купи. По физкултура нашия клас често играехме срещу връстниците от Локо 101 и ги биехме редовно, а треньора им искаше да ходя при тях. Отказах, защото даренията и богатите родители бяха с приоритет там и всички го знаехме. После идваха да ме гледат треньори от Локо и да ме канят - веднъж за лека атлетика, веднъж за футбол и отказах. Ето това е детско юношеската школа. В Испания може би щях да играя в известен отбор, а тук "мамините синчета" стигнаха до нац. отбор и там всички виждаме какъв позор са...
  • 13 ОТ БРЮКСЕЛ

    49 7 Отговор
    ТРЯБВА НЕЗАБАВЕН МЕТЕЖ НА ПЕРУКАТА И БФС ОСТАВКААААА ЗАТВООООООР!
  • 14 ЖЕЛЬО

    44 9 Отговор
    А ЧИЧО ВЕНЦИ ДА КАЖЕ КАК ЗАВЕДЕ ТИКВАТА ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ В БОЯНА ДА МУ БЪДЕ ПАДАР!
  • 15 Болярин

    32 14 Отговор
    Тия и двамата (Михайлов и Бербатов) са само едни алчни некадърници - за пари и деца ще изядат !!!

    Коментиран от #24, #42

  • 16 бягай бе

    18 4 Отговор
    дърта мияница .....
  • 17 ВарнаГларуса

    29 3 Отговор
    защо от Черно Море няма нито един ??? бяха първи или втори ..... пак връзкарщини, този резултат не е критерий !!!
  • 18 да вина има

    28 4 Отговор
    боби и цялото ръководството на БФС просто са проспали 18 години в безхаберия и боричканията между първите ни клубове а те са най виновни за това състояние сега и господ бог да слезе и да поеме БФС ще правят рехабилитация на умрел това състоояние ще се промени с общи усилия и много трудно след две петилетки лошия социализъм си замина резултата през 1994 в САЩ беше плод на управление и методика на спортната подготовка с деситилетие има такава наука да четат тренерите по футбол има литература с един платен треньорски курс към
    ВИФ/НСА/ НЕ СТАВА /не знам в БФС дали има практика за провеждане на конкурс за старши тренер и комисия или всички е избирателно и по сведение и симпатия / и да се работи за ДОТЕ /дългосрочен отдалечен тренировъчен ефект/ в тоя спорт на практика почти невъзможно с оглед на огромните текучества на футболисти наляво и на дясно създаденото блато е станало много дълбоко !
  • 19 ГанЯ

    16 1 Отговор
    Те пък щото едни футболисти..... Остави!
  • 20 Петко Войвода

    22 7 Отговор
    Перуката на дръвника или бесило
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иво

    9 24 Отговор
    Не е виновен Боби, тия младите малоумници освен алкохол друго не знаят
  • 23 гост

    17 21 Отговор
    Бербатов ти се взе много на сериозно,аааа
  • 24 не ги слагай в един кюп

    29 4 Отговор

    До коментар #15 от "Болярин":

    двамата. Това е най-просташкото нещо. Бербатов не е управлявал и ден за раблика от перуката, която трябва преди десетелетия да се оттегли!

    Коментиран от #25

  • 25 изтриха ми пост, в който казвам

    24 8 Отговор

    До коментар #24 от "не ги слагай в един кюп":

    че не трябва да се приписва на Бербатов, че не е останал в България. Така направи и Григор Димитров - не игра за България в шампионат, проведен тук. Бербо е виждал котилото от глуповати и алчни хора от световното първенство от 1994 г. Те трябваше отдавна да са се оттеглили от ръководството и да възпитават млади сили.
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 19 Отговор
    Жал ми е за теб, от стилът ти на писане разбрах, че причината да не играеш в Локо е в ТЕБ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дедовия

    16 2 Отговор
    Ако може автора да посочи коя от изброените балкански държави има това правило за задължително участие на млади играчи в клубовете. А ако ми посочи поне една държава от Топ 6 на Европа със същото правило, веднага ще го почерпя 12 YO Чивъс. Малоумниците дето реват за подобно правило да си набият в кратуните, че няма ТРЕНЬОРИ!! Защото няма идиот-собственик на ФК който при еднакви (или почти) да избере нигрото пред собствените юношки. Затова, следващия Президент на БФС (който и да е той), моментално трябва да закрие тази кочина наречена Треньорска школа. Като я няма, мераклиите за диплом ще учат навън, а там със сигурност връзки и подкупи не вървят, можене се иска и поне 80-90 IQ. И базите не са оправдание за некачествени младежи, защото преди години тревата беше лукс, на сгурия и кални ливади се тренираше, но футболисти излизаха, а не татуирани лекета. Но имаше ТРЕНЬОРИ!!!!

    Коментиран от #36

  • 30 Комунизмът показа

    8 1 Отговор
    какво да се направи.
    Комунисти начело съд Пенев и Стоичков спечелиха 4 място в света, защото са българи а не евроджендъри предатели
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Свидетел

    9 0 Отговор
    До 26
    Напротив, прав е. Навремето бате Начко Мих. се зае да съдейства едно момче от юношите в Бл-д да отиде на проби в Локо. Върна се омърлушен и каза "Зарежи. Тренерът иска пари".
  • 34 Свидетел

    5 0 Отговор
    До 26
    Напротив, прав е. Навремето бате Начко Мих. се зае да съдейства едно момче от юношите в Бл-д да отиде на проби в Локо. Върна се омърлушен и каза "Зарежи. Тренерът иска пари".
  • 35 Вито Андолини

    3 3 Отговор
    НСПП и дебелия Овчи Купелист въртят аналните жлези, но на изпълкома вдигат картончето с Перуката. За да тръгне обрат в БФС, трябва стадионите да са празни, никой да не плаща за телевизия и тогава, НСПП ще продаде Гегата и ще се качи на Дакия, а дебелия ще отиде при синчето си от яд... Най-големите скапаняци от САЩ 94 окупираха БФС. Онези, които не заработиха от футбол като играчи, сега си наваксват банковите сметки с подкупи от УЕФА, срещу послушание. Докато не ограничат маймуните по нашите терени и не задължат 8 играча родом от Б-я да стартират мачовете в А група, а за Б група да нямат право на чужденци, нищо няма да се промени. Но подкрепям идеята, че трябва да се преустанови първенството за 5-10 години и сегашните кючекчии да се насочат към овчарството и козарството.
  • 36 0х най-после

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дедовия":

    Дедовия , абсолютно точно , ... от колко време и аз се мъча да им обяснявам , че бройка за връзкарчета , и милионерски синчета не трябва да има на тепсия ! Там , на терена , в люта битка с по - добрите се извоюва правото да си титуляр ! Иначе гарантирано място ,.... значи пак да чакаме мама или тате да дойде да ни обърше дупето ( пардон , ...вече мързеливия задник ) !
  • 37 Ама

    4 0 Отговор
    Хич не ми пука за ритнитопковци.
  • 38 Някой

    4 0 Отговор
    И на клубно ниво футбола не става. Нищо не правят в евротурнирите.
  • 39 това момче

    4 2 Отговор
    от благоевград да не си мисли че и той като е перукан става за ръководител не разбирам защо реве на чужди гробища тоя никога не е обичал нац. отбор по си обичаше да лъска скамейките на острова да си гледа измислената благотворителна фондация от която пари не се вадят а само се събират...
  • 40 Много си

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Точен":

    Неточен , направо крив .
    Даже много тъ.п
  • 41 Типично

    0 0 Отговор
    За България .

    Връзки трябват ,връзки и естествено
    Пара , да се плаща.

    Пък ти си имай таланта , никой не го интересува
  • 42 Недей

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Болярин":

    Намесва Бербо .

    Перуката 18 години крадене .
    Доказал се е като крадец .
    Недей намесва Бербо .
    Няма и един ден начело на Бфс
  • 43 Чаво

    0 0 Отговор
    Доста години трябва да чакам. На 38 съм близо, значи едва в средата на 40-е да гледам свестен отбор по футбол.