Last news in Fakti

12 Декември, 2013 12:06 1 796 0

Код „червено“! Юве и Аякс дебнат Лудогорец

  • лудогорец-
  • жребий-
  • лига европа-
  • код червено-
  • аякс-
  • ювентус

Жребият ще бъде изтеглен в понеделник

Код „червено“! Юве и Аякс дебнат Лудогорец - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Тази вечер българският шампион Лудогорец излиза срещу Динамо (Загреб) в последния си мач от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани ще играят единствено за честта и коефициента си, обаче. Възпитаниците на Стойчо Стоев си осигуриха предсрочно първото място в групата и вече могат да мислят за евентуален съперник на 1/16-финалите във втория по сила турнир на Стария континент.

Там обаче дебнат едни от най-успешните тимове в историята на играта. Четири от осемте отбора, идващи от Шампионската лига, ще попаднат във втора урна (на непоставените). Това са тимовете с по-лоши показатели от другите. За съжаление на българския шампион, там е италианският такъв Ювентус. Въпреки тоталната си доминация на Апенините, „бианконерите“ се представиха изключително колебливо в „Лигата на богатите“, постигайки само една победа срещу датския Копенхаген. В последния кръг момчетата на Антонио Конте загуби злополучно от Галатасарай в Истанбул и отпаднаха от надпреварата.

Интересен факт е, че тази година финалът на Лига Европа ще се изиграе именно на стадиона на Ювентус в Торино. Това може допълнително да мотивира италианците да спечелят трофея на собствена сцена.

Освен Юве, Лудогорец може да се изправи срещу Аякс, Порто и Виктория (Пилзен). Холандците пропуснаха чудесна възможност да победят Милан в сряда, въпреки че близо час играха с човек повече заради червения картон на Монтоливо, и останаха трети в групата си.

В урната на поставените, редом до Лудогорец, ще бъдат Наполи, Бенфика, Шахтьор (Донецк) и Базел, които не могат да се паднат с българските шампиони.

Останалите съперници на разградчани ще станат ясни по-късно тази вечер, когато ще се изиграят и последните двубои от груповата фаза на Лига Европа. Жребият ще бъде изтеглен в Нион на 16 декември (понеделник). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА