Last news in Fakti

11 Декември, 2013 16:31 1 296 0

Коледа подрани за Галатасарай

  • шампионска лига-
  • галатасарай-
  • ювентус-
  • сняг-
  • терен

Теренът бе в ужасно състояние, но турците все пак успяха да вкарат гол

Коледа подрани за Галатасарай - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

В мач, лишен от футболни качества, турският шампион Галатасарай успя да победи италианския такъв Ювентус с 1:0 в последен мач от група „B” на Шампионската лига и се класира за осминафиналната фаза за сметка на „бианконерите”.

Двубоят, който трябваше да се изиграе вчера, бе прекратен след половин час игра заради обилния снеговалеж край Босфора. Португалският рефер Педро Проенса днес в 15:00 часа изведе двата тима на „Тюрк Телеком Арена”, за да се доиграе мача.

Теренът обаче бе в ужасно състояние и не позволи на нито един от двата тима да създаде нещо по-запомнящо се от изритване на топката колкото е възможно по-близо до противниковата врата. Въпреки това пет минути преди края на редовното време Пол Погба сгреши в центъра на терена, а турците се възползваха по прекрасен начин от грешното подаване на французина – топката стигна до Дидие Дрогба, който свали с глава към Уесли Снайдер, а последният преодоля Джанлуиджи Буфон.

Единствената по-сериозна опасност за Ювентус бе създадена в 79-ата минута, когато Клаудио Маркизио отправи далечен удар, но право в ръцете на Фернандо Муслера.

Така Галатасарай събра актив от 7 точки, с една повече от Юве, и изхвърли торинци от надпреварата. Възпитаниците на Антонио Конте ще продължат европейското си „пътешествие” в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА