Last news in Fakti

14 Декември, 2013 14:29 1 048 0

Днес откриват ски сезона и в Боровец

  • боровец-
  • ски сезон-
  • откриване-
  • гости

Интересна програма е подготвена за първите скиори

Днес откриват ски сезона и в Боровец - 1
Снимка: БГНЕС
Днес се открива ски сезона и в Боровец. Снежната покривка по пистите в Боровец е около 60 - 70 см, съобщиха от "Бороспорт". За откриването цените на дневните лифт карти ще са намалени наполовина, а нощното каране и детският парк "Борокидс" ще е безплатно.
 
Курортът ще посрещне гостите с програма под надслов "Огън и Лед", а водещ на програмата ще е Камен Воденичаров. През целия ден за посетителите ще бъде отворен Снежен бар с греяно вино и чай, като ще има и "happy hour" между 17.00 и 18.00 часа, когато питиетата ще бъдат раздавани безплатно. Фигури от лед, ще се изработват на живо пред хотел Рила, ще има и фрирайд скокове в Промо-Сноу Парк „Бороспорт".
 
По улиците на курорта ще обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори, както и мажоретките от град Самоков. Подготвени за награди в специалната игра с публиката „Опознай Боровец", победителите от която ще бъдат определени с томбола. За децата е предвидена детска анимация в отделна шатра с много коледни и състезателни игри, надуваем замък, арт ателие и рисуване върху лица. От сутринта до късния следобед в "Борокидс" парк деца от 4 до 10 г. ще се обучават да карат ски безплатно, като за тях ще бъде осигурена и ски екипировка.
 
На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.
 
В района температурата на въздуха е от минус един градус до 4 градуса. Времето е ясно. Духа вятър, със скорост на места 2,2 м/с до 3,4 м/с, предимно западен, югозападен или северозападен. Валежи няма. От "Бороспорт" напомнят - да се кара само в границите на пистите и да се спазват указанията и ограниченията по пистите.
 
Нощното каране ще се състои от 18.00 до 21.30 часа на писти: Мартинови бараки 1,2,3, Иглика и Рила. Затваряне на пистите в 22.00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА