Last news in Fakti

23 Декември, 2023 09:30 831 2

Кирил Десподов е българинът с най-много голове за 2023 година

  • кирил десподов-
  • футбол-
  • ивайло чочев-
  • голове-
  • голмайстор

Той има 21 попадения, с 4 повече от следващия го Ивайло Чочев, който бе победител в тази своеобразна класация през миналата година

Кирил Десподов е българинът с най-много голове за 2023 година - 1

Кирил Десподов е българинът с най-много голове за 2023 година. Той има 21 попадения, с 4 повече от следващия го Ивайло Чочев, който бе победител в тази своеобразна класация през миналата година, пише "Мач Телеграф".

11 от головете на Десподов за първенство са с екипа на Лудогорец, а 4 са за ПАОК. Капитанът на националния отбор направи много силна пролет с "орлите" и наниза 9 попадения, в това число и много важен хеттрик за обрата над Черно море с 3:2. Той не пропусна да накаже и ЦСКА и ЦСКА 1948, като на практика осигури титлата на разградчани. Десподов има три гола в евротурнирите, като първо с разградчани вкара на Олимпия, а за ПАОК се разписа срещу Абърдийн и ХИК Хелзинки.

Впечатляващ е и броят на асистенциите на Десподов, който за календарната 2023 г. е 17. Той направи хеттрик от голови подавания при успеха с 8:1 над Ботев (Враца) и с ПАОК срещу Кифисия. Въпреки слабото представяне на националите, Кирил продължи силното си представяне за "лъвовете" с три попадения - при 2:2 със Сърбия, 2:2 с Унгария и 2:0 над Кипър.

Чочев пък продължава да бъде сред българските топреализатори през последните три сезона. Контролният му пакет от попадения идва от първенството, където има 13 и изостава от Десподов само с 1. Феноменалното е, че 12 от тези попадения са реализирани за 10 победи на ЦСКА 1948. Чочев вкара два за 2:1 над Ботев (Враца) и по един за победите над Етър, Ботев (Пловдив), Пирин, Хебър (два пъти), Арда, Локо (София), Берое и Септември. Само два от головете му пък не носят победа на "червените" - при 2:2 с Левски през пролетта и с Лудогорец пак за 2:2.

Чочев има и четири попадения за Купата на България, като два са на полуфинала с Локо (София) и един при загубата от Лудогорец на финала.

На трето място е головата сензация на тази есен - нападателят на Хебър Георги Николов. Той се разписа осем пъти за пазарджиклии в първенството, въпреки че пропусна цели четири срещи заради наказание. През пролетта Николов игра за втородивизионния Спортист (Своге), но в преброяването са включени само голове, реализирани за елитни тимове. Цели пет гола Николов реализира и в квалификациите за младежкия национален отбор. Той вкара хеттрик за разгрома над Естония, още едно попадение за 1:1 с балтийската държава, както и срещу Черна гора.

Четвъртото място е за правещия изключителен сезон за Арда Преслав Боруков, като силните му мачове доведоха до повиквателна за националния отбор. Боруков има 6 гола през есента и 5 през пролетта за първенство. Всичките му голове носят победи, с изключение на попадението му за 3:3 с Черно море. Изключително важни бяха двете му попадения за 3:2 срещу Славия - мач, който осигури на кърджалии участие в бараж за евротурнирите. За националния вкара при загубата с 1:2 от Черна гора.

На петата позиция е голмайсторът на Черно море Атанас Илиев, който стартира много силно през есента. Той наниза 7 гола, четири от които бяха от дузпи. Илиев се разписа и три пъти през пролетта на тази година. 11-ото му попадение е много важно - за победата с 2:1 над ЦСКА за купата.

След Чочев Ивелин Попов е вторият, който не е централен нападател и заема шестата позиция в тази класация с осем попадения. Той е в основата на възраждането на Ботев (Пловдив) след ужасяващия старт на сезона, като реализира шест попадения. Две от тях са с екипа на Левски през пролетта.

Великолепната седморка завършва с вкаралия седем попадения Александър Колев. Благодарение на него и шестте му гола през есента Крумовград е на толкова високо място в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя куц кон,

    0 0 Отговор
    Не може да вкара и един гол.
  • 2 ЦСКА

    0 0 Отговор
    Повече голове ,здраве , висока кординация,висок тонус и по-молко търкаляне но терена ! Браво!