Last news in Fakti

23 Декември, 2023 16:00 676 0

Ювентус би трудно Фрозиноне, но отново се залепи за Интер на върха

  • ювентус-
  • фрозиноне-
  • футбол-
  • серия а

"Биаконерите" спечелиха с 2:1

Ювентус би трудно Фрозиноне, но отново се залепи за Интер на върха - 1


Ювентус постигна трудна победа с резултат 2:1 в гостуването си на Фрозиноне в ранния съботен сблъсък от 17-ия кръг на италианската Серия А. 18-годишният Кенан Йълдъз откри за гостите в 12-ата с първия си гол за торинци, но Хайме Баес изравни в 51-ата минута. Сръбският голмайстор Душан Влахович, който се появи от пейката през втората част, донесе трите точки на "биаконерите" в 81-ата минута. Негов втори гол пък беше отменен заради засада секунди преди изтичането на редовното време.

Старши треньорът на Ювентус – Масимилиано Алегри, не можеше да разчита на контузените Федерико Киеза, Мойс Кийн и Матиа Де Шилио. На вратата бе Войчех Шчесни, а в защита действаха Алекс Сандро, Бремер и капитана Данило. В средата на терена оперираха Адриен Рабио, Мануел Локатели и Уестън МакКени, докато по крилата оперираха Филип Костич и Андреа Камбиозо. Атаката бе водена от 18-годишния Кенан Йълдъз и Аркадиуш Милик, а Душан Влахович бе оставен на пейката за началото.

Гостите от Торино стартираха малко по-тромаво срещата, като единствените ситуации в началото дойдоха след добър пробив на Уестън МакКени, който опита да намери Аркадиуш Милик на добра позиция, но бранител успя да го блокира и неточен удар с глава на Мануел Локатели с глава след корнер.

Ювентус обаче успя да открие резултата с първата си реална голова атака в 12-ата минута. Филип Костич комбинира с 18-годишния Кенан Йълдъз отляво и турчинът влезе отляво в наказателното поле, "навърза" трима футболисти на Фрозиноне и с прекрасен удар в близкия ъгъл с десния крак не остави шансове на вратаря Стефано Турати – 0:1. Това бе е първи гол за Йълдъз с екипа на „биаконерите“ в дебюта си като титуляр.

Малко след това удар на Филип Костич бе отразен от вратаря, а след това сърбинът бе изведен отлично от Кенан сам срещу вратаря, но първото му докосване го провали и до удар не се стигна.

Домакините отговориха с опасен удар от фал на Енцо Баранечеа в 22-ата минута, който обаче мина на метър покрай вратата на Войчех Шчесни.

В 27-ата минута обаче се наложи на треньора на "биаконерите" Масимилиано Алеги да прави принудителна смяна, след като Федерико Гати влезе на мястото на получилия контузия Алекс Сандро.

Подобна беше и ситуацията с наставника на домакините Еузебио Ди Франческо, който също трябваше рано-рано да прави промяна заради контузията на Пол Лирола, който беше заменен от Хайме Баес три минути по-късно.

В 33-ата минута Милик проби отляво, но в последния момент защитник успя да го блокира преди да стреля. Секунди след това Костич центрира от ъглов удар в наказателното поле, където капитанът Данило стреля с глава, но над вратата.

Постепенно Фрозиноне пренесе играта в по-предни позиции и организираха няколко атаки, с които защитата на Ювентус обаче се справи. Все пак веднъж и Шчесни трябваше да се намесва след пробив на Матиас Суле и негов опит да намери съотборник пред вратата.

Костич пък отново направи пропуск в 39-ата минута, когато бе изведен на чудесна позиция отляво в наказателното поле, но отново не овладя добре топката и след това стреля но кълбото се оплете от външната страна на мрежата.

Шест минути след почивката обаче Фрозиноне успя да изравни резултата. Иларио Монтериси предостави чудесен изеждащ пас за Хайме Баес отдясно в наказателното поле, като аржентинецът изскочи зад гърба на Костич и Данило, след което пое топката и с хубав удар под плонжа на Шчесни отбеляза за 1:1.

Почти веднага след това Алегри реагира с тройна смяна, като на терена се появиха Ханс Николуси Кавилия, Самуел Илинг Жуниор и Душан Влахович, които замениха Мануел Локатели, Филип Костич и Кенан Йълдъз.

В 63-ата минута Ювентус можеше да си върне преднината, след като Душан Влахович получи в наказателното поле и се освободи от защитник, но от чудесна позиция стреля право в тялото на вратаря.

Фрозиноне отново се настани по-трайно в половината на „биаконерите“ и в 72-ата Абду Харуи нанесе опасен удар пред наказателното поле, като топката падаше под гредата, но Шчесни показа отлична реакция и изби в корнер.

Ювентус обаче отново беше близо до попадение в 76-ата минута. Тогава Влахович и Рабио направиха отлично двойно, французинът успя да стигне до топката преди тя да напусне очертанията на терена и центрира, а МакКени нанесе мощен удар от воле, който обаче разтресе напречната греда на Турати.

„Старата госпожа“ обаче нанесе решителния си удар девет минути преди края на редовното време, когато за втори път взе аванс в резултата. МакКени получи дълъг пас на десния фланг и задържа топката в терена, след което комбинира с Тимоти Уеа, който му върна кълбото. Последва отлично центриране на бившия играч на Шалке в наказателното поле, където Влахович надскочи капитана на Фрозиноне Симоне Романьоли и с глава от около десетина метра прати кълбото неспасяемо в горния ляв ъгъл на Турати – 1:2.

В последната 90-ата минута сръбският нападател беше изведен зад защитата на домакините, влезе в наказателното поле и с хубав удар в близкия ъгър прати топката във вратата за трети път, но попадението му беше отменено заради тънка засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА