Last news in Fakti

1 Януари, 2024 13:18 1 544 2

Григор Димитров с впечатляващо завръщане!

  • спорт

Димитров прославя България по света, започна 2024 с голяма победа

Григор Димитров с впечатляващо завръщане! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тенис-фурията от България Григор Димитров губеше с 0:1 сета от 3-кратния носител на титли от Големия шлем сър Андрю Мъри.

Великобританецът се поздрави с 6:4 гейма в откриващия сет от мача между двамата на АТП 250 турнира в Бризбейн.

Срещата е от първия кръг на състезанието.

На австралийска земя Григор показа хъс, класа и отлична борбеност като проби 2 пъти сервиса на Мъри в края на втория сет. Димитров инкасира един брейк между пробивите, но ликува със 7:5 вкарвайки тенис-дуела в решаваща трета част.

Там тенисистът от Хасково, България натисна мощно турбото срещу ветерана Мъри и не му остави шансове на корта повеждайки с 4:0 гейма и затваряйки срещата с 6:2.

Гришо ще играе в следващия кръг с Даниел Алтмайер или Ли Ту.
Mr. Hot Shot е фаворит за достигане поне на 1/2-финал в турнира. Там той може да спори с Рафаел Надал. Матадора е 22-кратен шампион от Шлема и мечтаният сценарий за много тенис фенове по света е битка между испанеца и българина за място на финал в Бризбейн.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    10 0 Отговор
    Браво Гришо.Честита Нова Година и успешна да е 2024.👍
  • 2 муцунка

    0 3 Отговор
    Гришо ще играе в следващия кръг с Даниел Алтмайер или Ли Ту,или с Ми Ту(Me Too).