Last news in Fakti

6 Януари, 2024 15:00 2 702 3

Рафаел Надал с притеснителен коментар

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • рафаел нада-
  • спорт

Разкри и подробности относно болката, която е усетил

Рафаел Надал с притеснителен коментар - 1


Носителят на 22 титли от Големия шлем - Рафаел Надал, направи притеснителен коментар за физическото си състояние след вчерашната загуба от Джордан Томпсън на четвъртфинал в Бризбън. Испанецът имаше три мачбола, но не се възползва от шансовете си и в крайна сметка претърпя поражение. По-притеснителното за неговите фенове обаче бе медицинското прекъсване, от което Матадора имаше нужда в третия сет заради болка в лявото бедро.

„Не знам какъв точно е проблемът. Ще видим как ще съм, когато се събудя утре. Със сигурност сте забелязали, че бях предпазлив във всичките си изказвания от началото на турнира. Това е защото ми е ясно, че след година извън Тура ще ми е много трудно от физическа гледна точка да играя в турнири на най-високо ниво. В такива ситуации никога не се знае как ще реагира тялото. Трябва да приема реалността такава, каквато е“, каза рекордьорът по титли от „Ролан Гарос“ на пресконференцията след мача.

„Надявам се, че не е нищо сериозно и следващата седмица ще бъда в състояние да тренирам и да играя на Australian Open. Истината обаче е, че в момента не съм напълно сигурен в нищо“, добави испанецът.

Надал разкри и подробности относно болката, която е усетил.

„В същата област е, както миналата година, но е по-различна. Усещам я по-скоро в мускулите, докато миналата година проблемът беше в сухожилието. Със сигурност не се случи по същия начин като миналата година, тъй като тогава усетих внезапна остра болка, докато сега не беше така. Симптомите са като на обикновена мускулна преумора, но фактът, че усетих болката в областта, с която имах проблеми, ме кара да се тревожа. Най-добрият вариант ще е просто да съм претоварил мускулите си и да ми трябват няколко дни почивка, но все още не знам дали е така“.

„Както видяхте, и в трите си мача в Бризбън бях на добро ниво. С тялото могат да се случат много неща след цяла година извън игра. Надявам се, че е обикновена мускулна преумора. Това би било съвсем нормално предвид обстоятелствата. Ако това е единственият проблем – супер“.

„Не дойдох в Австралия за да печеля титли, а за да опитам да се завърна по най-добрия възможен начин и да положа солидна основа за предстоящата част от годината. Надявам се, че утре или най-късно вдругиден кракът ми ще се е оправил. Ако след това все още не се чувствам добре, ще си направя изследвания. Сега просто ще се постарая да остана спокоен и ще видя в какво състояние ще се събудя през следващите два дни“, завърши един от най-обичаните тенисисти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газов инжекцион

    15 0 Отговор
    Време е този талантлив и обичан спортист да поеме пътя на Федерер. Да се откаже от тениса. Време му е вече и тялото му го подсказва. Той трябва да вземе решение. Наложително е.
  • 2 Макс

    11 0 Отговор
    Рано или късно всеки се отказва от любимите си неща . Рафа е супер талантлив , интелигентен и разумен .
  • 3 Петър

    7 2 Отговор
    И ваксиниран срещу Ковид