Last news in Fakti

10 Януари, 2024 15:00 1 483 4

ФИФА изхвърли голямо име от професионалния футбол

  • марк овермарс-
  • фифа-
  • футбол-
  • наказание

Овермарс, голяма звезда с Аякс, Арсенал и Барселона, напусна ръководен пост в Аякс през февруари 2022, признавайки си за провинението

 ФИФА изхвърли голямо име от професионалния футбол - 1

Бившият нидерландски национал Марк Овермарс няма да работи в професионалния футбол поне една година заради неприлично поведение към служителки на Аякс Амстердам, обяви местният вестник NRC. Според информацията, наказанието е наложено от ФИФА.

Овермарс, голяма звезда с Аякс, Арсенал и Барселона, напусна ръководен пост в Аякс през февруари 2022, признавайки си за провинението. Той е изпращал неприлични съобщения и снимки на няколко жени от клубните офиси.

Независим спортен трибунал санкционира Овермарс в рамките на нидерландския футбол, но местната федерация поиска от ФИФА да направи наказанието глобално. Бившият играч е уведомен за крайното решение, но все още не е готов за публичен коментар.

След като напусна Аякс, Овермарс започна работа като технически директор на белгийския Роял Антверп.

Бързо и технично крило, като футболист той бе любимец на феновете на отборите, чиито екипи носи, особено в Аякс и Арсенал. С "топчиите" през 1998 г. печели втория дубъл на клуба - титла и купа на Англия, с Аякс е 3 кратен шампион, носител на Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Междуконтиненталната купа през 1995 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    6 0 Отговор
    Искал е дагиибе?🙉💋🐵💋🙉
  • 2 Да се маха от запада

    0 2 Отговор
    И да отива в Русия. Там не само ще може да изпраща неприлични снимки ами ще може да участва в руски вечеринки само по чорап.
  • 3 Трол

    4 0 Отговор
    По модерному казано - либералите го канселираха.
  • 4 бай Ставри

    2 0 Отговор
    Eй не дават да гиибът тези холандски крави. Ако затворят и червените фенери, кво правим!