Last news in Fakti

11 Януари, 2024 07:30 847 0

Милан аут от Купата на Италия

  • милан-
  • футбол-
  • купата на италия-
  • аталанта

Аталанта изхвърли "росонерите" от турнира

Милан аут от Купата на Италия - 1

Отборът на Аталанта победи с 2:1 Милан в четвъртфинален двубой за Купата на Италия. "Росонерите" поведоха в 45-ата минута, но малко след това, в продълженията, Копмайнерс възстанови паритета.

Копмайнерс се превърна в големия герой за гостите, след като вкара и втория си гол, за да донесе обрата и победата на Аталанта.

Срещата започна спокойно. В 6-ата минута Муса бе потърсен с центриране в наказателното, но бе изпреварен от противников защитник. Топката излезе в корнер, от който "росонерите" не се възползваха по най-добрия начин.

В 19-ата минута дойде и първото добро голово положение. То се откри именно пред Муса, но неговият удар бе отразен от Карнезеки.

Добър шанс се откри и пред гостите в 31-ата минута, след като Де Кетеларе проби отляво и центрира. В наказателното от въздуха стреля Емил Холм, но шутът му не бе точен.

Пет минути след това Миранчук пусна добър висок пас към далечната греда, където Де Кетеларе успя с глава да свали топката. До нея се опита да стигне Де Роон, който обаче не успя да я добави в опразнената мрежа. При опита си той дори се сблъска тежко с Габия.

Сериозни претенции имаха гостите за дузпа след случилото се в наказателното на Милан. Габия напусна принудително след жестокия удар в областа на главата, а наказателен удар нямаше. Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини бе изгонен за бурната си реакция срещу главния съдия.

В края на редовното време на първото полувреме Милан атакува отлично, а акцията на "росонерите" бе завършена от Леао, който с прецизен удар с левия крак преодоля стража на Аталанта за 1:0.

Радостта на домакините не продължи дълго, като във втората минута на продължението Копмайнерс получи в наказателното. Майк Менян не успя да отрази и така резултатът бързо бе изравнен.

Три минути след подновяването на играта Аталанта бе близо до пълния обрат. Отново Копмайнер се оказа най-голямата заплаха за Менян, който обаче изби негов удар от ръба на пеналтерията.

В 57-ата минута Миранчук нахлу в наказателното поле отдясно. Футболистът на гостите се озова на земята, след като на няколко пъти финтира Хименес и последва контакт между двамата. Главният съдия Ди Бело посочи бялата точка. Зад топката застана Копмайнерс, който запази хладнокръвие и реализира, осъществявайки пълния обрат за Аталанта.

Гостите продължиха да са по-настоятелни и на няколко пъти обстрелваха вратата на Менян. Миранчук също пробва късмета си в 66-ата минута, но неговият удар мина встрани от левия страничен стълб.

В 71-ата минута Пулишич опита да изненада стража на Аталанта с изстрел извън наказателното поле. Все пак Карнезеки показа, че внимава и успя да избие топката.

Две минути преди края на редовното време Муса също обстрелва вратата на гостите, но стражът на Аталанта се намеси отлично, за да спаси.

В последните секунди на продълженията Милан изпълни корнер, при който имаше удар към вратата на Карнезеки. Освен това топката срещна и ръката на Холм от Аталанта и "росонерите" имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главния съдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА