Last news in Fakti

20 Януари, 2024 15:08 1 556 8

България, ЦСКА и Левски ме разплакаха...

  • футбол

Футболна България изнемогва

България, ЦСКА и Левски ме разплакаха... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чета някаква новина, че грандовете във футбола ЦСКА и Левски подемат инициатива футболистите в гимназиална възраст да учат само първа смяна, за да може тренировките в академиите да не са с късни часове преобладаващо за част от талантите (когато са втора смяна на училище).

Само няколко думи по темата. Училищният спорт в България е в огромен упадък. ЦСКА и Левски игрово в "А"-тимовете си разчитат предимно на чужденци за титуляри във важните мачове този сезон, особено "червените".

И ако ЦСКА и Левски имат перфектни академии, защо ще им е да влизат в диалог с държавата за часовете?

Като цяло футболът в България при децата се превръща в нещо като бизнес. Да вървят такси и т.н.

Нямаме мащабни футболни първенства между училищата. Проблемът с таксите е в повечето школи в България. Т.е част от децата могат да не попаднат във футболната система заради финансови причини. В София много от родителите са и шофьори на кандидат-футболисти. БФС не се реши на стъпка за задължително участие на млади наши играчи по 90 минути в мачовете в А група. Имаме и демографска криза.

Наистина ли някой се учудва, че не сме играли на Европейско за мъже по футбол от 2004 година и на Мондиал от 1998 година?

България 4 пъти поред играе на Световно първенство по футбол за мъже с 16 тима от 1962 година до 1974-а.

Ще го напиша най-кратко, според мен: България чрез редица свои министерства, БФС и футболните ни отбори и детските-школи, които отговарят само за подрастващи нямат резултати!

Нужна е футболна промяна и то мащабна, иначе ще има резултати като България - Андора 1:2 при юношите на български терен.

За ползите от силен футбол, при това с наши юноши не искам да навлизам сега, защото може да се напише и книга за това!

Снимката е на български национали на "Васил Левски" в мач, който се игра пред празни врата заради обстоятелства в България. Националният ни отбор е следствие на всичко случващо се във футболна България, а той завърши последен в група от квалификациите за Евро 2024.

Плаче ми се за футболна България!

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    7 5 Отговор
    Не плачи,ами ходи да пиеш по кръчмите и да хвърляш салфетки като тия.
  • 2 Бендида

    13 1 Отговор
    Съгласна съм, въпреки че футболът не ми е страст. Проблемът касае всички спортни дисциплини. Таксите към клубовете са огромни, а от друга страна няма стратегия за издирване на таланти в училищата. Спортът по цял свят е комерсиален, но само при нас се налива от пусто в празно.

    Коментиран от #5

  • 3 Питам:

    10 3 Отговор
    По колко българчета играят в т.н. "български" отбори в "българското" първенство? Тези деца като порастнат къде да играят? Снощи гледах юношески финал между Франция и Германия завършил с дузпи. В германския отбор вратаря и още 2 момчета бяха германчена, а във френския само вратарчето приличаше на французин. Всичко друго - от африкански и арабски произход !
  • 4 Левски 1914

    6 7 Отговор
    Илиев цска ФАЛИРА, пиши цялото име на МЕНТЕТО!
  • 5 Тук там

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бендида":

    Така е,но да знаеш във футбола положението е много зле.
  • 6 Специалиста

    10 0 Отговор
    В институтите има държавна помощ за силните и талантливите. Време е кметството за 4-5 таланта които покриват високия норматив, да поеме разноските им. За да може и някое беден но талантлив талант да има равни възможности с останалите.
  • 7 Бегай !

    5 0 Отговор
    Пеле и Марадона са тръгнали от гетата.Велики футболисти ! Вечна им памет.Тия дришльовци с мама и тате на тренировка плюс подкупче.
  • 8 Да Благодарим

    4 2 Отговор
    На Мазната Перука
    За доброто състояние на Бг футбола .

    Наздраве Перука .