23 Януари, 2024 12:33 4 627 8

Новак Джокович направи нещо почти немислимо

  • спорт

Серия от 32 поредни победи срещу представители на най-титулуваната школа в тениса при мъжете

Новак Джокович направи нещо почти немислимо - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новак Джокович има 24 титли от Шлема при мъжете. Трябва му още един трофей, за да оглави еднолично класацията на сингъл по титли от Големия шлем въобще. Маргарет Корт, Австралия е с 24 при дамите.
Американската школа пък е най-успешната в историята на тениса при мъжете. 49 представители на САЩ са спечелили общо 147 титли от Шлема.
Преди минути Джокович победи именно американец. 3:1 сета за сърбина срещу Тейлър Фриц в 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън 2024.
И сега, колкото и невероятно да звучи... Новак Джокович е в серия от 32:0 в последните му 32 мача срещу представители на САЩ в тениса. Новак не е губил от американец от тенис-кампания 2017 включително.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    23 0 Отговор
    Браво ! Поздрави за Ноле и Иванишевич!

    Коментиран от #7

  • 2 Евала

    22 0 Отговор
    Великан
  • 3 Пешо

    25 0 Отговор
    Федерер и Надал са най-добрите...ама след Ноле!
  • 4 Новак

    17 0 Отговор
    Ще им играя следващия път един на двама и пак ще ги бия. Може да са най-успешната школа в тениса, но аз съм най-великия за всички времена във всички спортове!
  • 5 Изненада

    14 0 Отговор
    "Внезапно почина журналистът, критикувал Джокович за отказа от ваксина"
    Майк Диксън e колабирал и е "починал внезапно", докато е отразявал Australian Open. Не се съобщава причината за смъртта.
  • 6 Пламен

    12 5 Отговор
    Велик!!! Не като онова жиголото от Асково, което се прави на тенисист.
  • 7 Бате Гойко

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Хвала лепо Ноле !!!!
  • 8 ПиПи

    1 0 Отговор
    Тейлър е име на мъж и на жена. Тейлър Фриц/фриц-немец през Втората световна война/ и Тейлър Суифт-певицата руса.Контрапие на Ариана Гранде.