Last news in Fakti

28 Януари, 2024 20:14 797 1

Ботев (Пд) записа първа победа в контролите

  • ботев пловдив-
  • контрола-
  • турция-
  • вайле-
  • победа

„Канарчетата“ се наложиха над датския Вайле Болдклуб

Ботев (Пд) записа първа победа в контролите - 1
Снимка: ПФК Ботев (Пд)

Отборът на Ботев (Пловдив) записа първа победа в контролните срещи от началото на зимната си подготовка. Играчите на Душан Керкез спечелиха с минималното 1:0 срещу датския Вайле Болдклуб в третата си проверка от лагера в турския курорт Белек. Единственото попадение в мача бе дело на Ивайло Видев в 35-ата минута, предава БТА.

Двубоят, който се проведе на един от терените на спортния комплекс „Calista“, започна на бавни обороти и без много интересни положения пред двете врати.

Все пак в 35-ата минута „канарчетата“ откриха резултата. Юношата на клуба Ивайло Видев се разписа с прецизен удар с десния крак след центриране от корнер.

В 42-ата минута новото попълнение на Ботев Матвей Игонен, който записа неофициален дебют на вратата на пловдивчани, се намеси по отличен начин след точен удар по диагонала и така почивката дойде при гол аванс в полза на „жълто-черните“.

В началото на втората част Вайле притисна българския тим и дори на два пъти стигна до попадение, но и в двата случая головете бяха отменени заради засада.

В 77-ата минута Игонен отново спаси след коварно центриране от пряк свободен удар. Седем минути след това датчаните пропуснаха още едно изгодно положение за гол след меко подаване от левия фланг и така срещата приключи с минимален успех за "канарчетата".

Това бе трета проверка за Ботев на турска земя след пораженията с 3:4 от полския Гурник (Забже) и с 0:2 от унгарския ФК Пакши. На старта на подготовката пък играчите на Душан Керкез направиха равенство 2:2 с Марица (Пловдив).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 урааа

    1 0 Отговор
    сериозно постижение е това.