Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 00:03 1 004 13

Мбапе и ПСЖ комфортна победа над Реал Сосиедад

  • псж-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • реал сосиедат

Френският тим се наложи с 2:0 на своя стадион „Парк де Пренс“

Мбапе и ПСЖ комфортна победа над Реал Сосиедад - 1

Френският шампион Пари Сен Жермен постигна комфортна победа над Реал Сосиедад с резултат 2:0 на своя стадион „Парк де Пренс“ в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига. И двете попадения паднаха през втората част, когато Килиан Мбапе откри в 58-ата, а Брадли Баркола удвои в 70-ата минута и по този начин оформи крайния резултат.

През първата част играта беше по-равностойна, когато баските имаха няколко добри ситуации за попадение, а в самия му край удариха и греда. След почивката обаче нещата са промениха и парижани не отстъпиха инициативата и отбелязаха два безответни гола. По този начин ПСЖ взе добър аванс преди реванша, който е на 5 март, вторник, в Сан Себастиан.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, бе направил една интересна изненада в състава си - Лукас Бералдо дебютира в Шампионската лига, като той е предпочетен пред Люка Ернандес, който днес празнува рожден ден. На вратата бе Джанлуджи Донарума, а останалите в защита, освен Бералдо, бяха Ашраф Хакими, капитанът Маркиньос и Данило Перейра. В центъра на терена действаха Уорън Заир-Емери, Фабиан Руис и Витиня. Звездата Килиан Мбапе очаквано се завърна, след като пропусна двубоя с Лил, а двете крали му помагаха Усман Дембеле и Брадли Баркола.

За треньора на гостите – Иманол Алгуасил, тежкият удар бе, че капитанът Микел Оярсабал не успя да се възстанови навреме за този мач и дори не бе в групата. Вратар бе Алекс Ремиро, а в защитата четворката бе съставена от Хави Галан, Робин Льо Норманд, Игор Субелдия и Амари Траоре. В центъра бяха поставени капитанът Микел Мерино, Мартин Субименди и Брайс Мендес. Тройката в атака бе оформена Андер Беранечеа и Такефуса Кубо по крилата, докато Андре Силва бе на върха на нападението.

Гостите от Испания стартираха силно и още след едва 30 секунди игра Андре Силва шутира опасно от границата на наказателното поле, а топката профуча много близо до лявата греда на вратаря Джонлуиджи Донарума.

ПСЖ обаче отговори в шестата минута, когато капитанът на гостите Микел Мерино сбърка в средата на терена, което позволи на Усман Дембере да открадне топката. След това той изведе звездата Килиан Мбапе на скорост в половината на Реал Сосиедад, влезе отдясно в наказателното поле и стреля точно, но вратарят Алекс Ремиро показа здрава ръка и изби.

Постепенно баските отново тръгнаха в предни позиции и в 15-ата минута Брайс Мендес получи топката в наказателното поле от свободния удар, но не успя да отбележи, защото ударът му беше блокиран от един от защитниците на домакините. Три минути след това Такефуса Кубо проби отдясно в наказателното поле и реши да стреля ниско в близкия ъгъл, но от външната страна на мрежата.

Испанците продължиха да натискат и в 22-ата минута Кубо центрира отлично отдясно в наказателното поле, където Андре Силва засече с глава, но близо покрай лявата греда на Донарума в аут.

ПСЖ трудно намираше пролуки в защитата на своите гости. В 35-ата минута обаче топката стигна до Ашраф Хакими пред наказателното поле, който шуира, но се получи рикошет, а Брадли Баркола нанесе удар с глава, но над вратата на Ремиро в аут.

Секунди преди изтичането на редовните 45 минути Реал Сосиедад беше много близо до това да открие резултата, след като прекрасен удар на капитана Мерино от границата на наказателното поле се отби от напречната греда на Донарума.

ПСЖ атакуваше повече в началото на второто полувреме и нанесе своя удар в 58-ата минута. Мерино изчисти след корнер, но топката стигна до Мбапе, който опита изстрел по земя, отклонен в нов ъглов удар от Амари Траоре. Тогава Дембеле центрира от новия ъглов удар в наказателното поле, където Маркиньос отигра с глава към втора греда, а там съвсем сам бе оставен Мбапе, който засече с десния крак и не остави шансове на Ремиро за 1:0.

Шест минути по-късно Мбапе беше близо до втори след гръмотевичен удар от дъгата пред наказателното поле, който обаче бе избит с една ръка от вратаря Ремиро в напречната греда, след което тя излезе в корнер. В 69-ата минута отново той нанесе техничен изстрел пред наказателното поле, но над вратата на съперника.

Двадесет минути преди края на редовното време на двубоя Брадли Баркола успокои ПСЖ с второ попадение във вратата на баските. Дембеле задържа добре топката в своята половина и подхвана атака, подавайки на Фабиан Руис в центъра. Испанецът раздаде на левия фланг за младия Баркола, който напредна на скорост, премина с лекота покрай Траоре, влезе в наказателното поле, поведе си топката силно, но с изключителна скорост стигна до нея и останал сам срещу Ремиро не сбърка, реализирайки между краката му в далечния ъгъл за 2:0.

В 85-ата минута влезлият като резерва Марко Асенсио стреля отлично без забавяне от границата на наказателното поле, като топката летеше към долния десен ъгъл на Ремиро, който обаче внимаваше и улови.

Две минути по-късно друга резерва Рандал Коло Муани влезе отляво в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, като се получи рикошет в защитник на гостите и топката премина на сантиметри от дясната греда на Ремиро. Изненадващо корнер не последва.

До края на двубоя ПСЖ не допусна да бъде изненадан и по този начин взе комфортен аванс преди реванша в началото на месец март.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 8 Отговор
    Който Може си Може

    Коментиран от #2, #8, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Акула

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разкрит":

    господине Нямате Елементарно Въспитание
  • 5 Всички фенове на ПСЖ освиркват Меси

    1 0 Отговор
    Меси Нулата само пречеше на ПСЖ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.