Last news in Fakti

14 Януари, 2014 09:38 686 0

Гришо започна убедително в Мелбърн /Подробности/

  • григор димитров-
  • мелбърн-
  • клан

Българинът се наложи над Брадли Клан в първия кръг на надпреварата

Гришо започна убедително в Мелбърн /Подробности/ - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна участието си на Аустралия Оупън с убедителна победа над Брадли Клан от САЩ с 3:1 сета.

22-ият в ранглистата Димитров положи доста усилия, за да пречупи 23-годишния американец, 95-и в ранглистата в двубой, който се проведе при температура от 43 градуса на сянка.

Първият сет премина през много обрати, като амбицираният Клан спечели с тайбрек - 7:6 (9:7).

През втората част Гришо заигра по-спокойно и лека-полека нещата си дойдоха на мястото. Този и следващият сет бяха в полза на Димитров, макар и това да не стана лесно - 6:4 и 6:4.

В четвъртия сет Димитров успя да направи пробив още в началото и до края на частта просто поддържаше разликата от два гейма, която в края набъбна на 3 гейма. Гришо взе сета с 6:3, а заедно с това и мача с 3-1.

Победата над Клан гарантира на Гришо 50 хил. долара от наградния фонд на турнира и 45 точки за ранглистата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА